0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Hibe ve Destekler Listesi

Ülkemizde Kobilere ve Girişimcilere verilen hibe destekleri her geçen gün artmaktadır. Devlet desteği alarak işini kuran, mevcut işletmesini büyütüp geliştiren, yaptığı yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlayan binlerce işletme mevcuttur. Devlet ise her türlü yerli yatırıma, imalata ve üretime destek vermeye devam etmektedir.


Devlet Hibe ve Teşvikleri Kobilere Can Veriyor!

Ülkemizde Kobilere ve Girişimcilere verilen hibe destekleri her geçen gün artmaktadır. Devlet desteği alarak işini kuran, mevcut işletmesini büyütüp geliştiren, yaptığı yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlayan binlerce işletme mevcuttur. Devlet ise her türlü yerli yatırıma, imalata ve üretime destek vermeye devam etmektedir. Birazdan listesini vereceğimiz güncel olan hibe, destek ve kredi programları girişimcilere, esnafa ve çiftçilere can suyu olmaktadır.

İmalat Sektörüne Yönelik Açık Destek Projeleri ve Programları

İmalat yapan Kobilere ve girişimcilere devlet kesenin ağzını açmış bulunmaktadır. Başta teknolojik yatırımlar olmak üzere birçok alanda geri ödemesiz hibe ve kredi programları vardır. Bu programlara başvurmadan önce mutlaka bir analiz yaptırmak şarttır.

Bu programlardan bazıları şunlardır:

Tekno-Yatırım Projesi: Bu proje ile her bir Kobi 5 milyon TL’ye kadar devletten hibe alabilmektedir. Bu programa başvurmak için aranan şartlar ise, en az bir TÜBİTAK projesinin onaylanmış olması gerekir veya üretilecek ürünün patentinin alınmış olması gerekir veya TÜR belgesi denilen Teknolojik Ürün Belgesi alınmış olması şarttır. Burada TÜR belgesi almak için iyi bir uzman danışmana müracaat ederek en çabuk 2 ay içinde bu belgeyi çıkarttırabilirsiniz. Bu programın bir özelliği ise proje onayından sonra belli bir miktarın ön avans olarak ödenecek olmasıdır ki Kobilerimizin en çok memnun kaldığı yer de burasıdır.

Stratejik Ürün Desteği Projesi: Bu proje ile yine 5 milyon liraya kadar hibe ve ayrıca sübvansiyonel kredi verilmektedir. Bu projelerin işin uzmanı tarafından yazılması şarttır. Fizibilite raporu önemli bir etkendir ve çok iyi hazırlanması gerekir. Burada da devletin belirlemiş olduğu stratejik ürünlerin imal edilmesi gerekmektedir. Destek Son Başvuru Tarihi: 30 Mart 2018’dir.

Kırsal Kalkınma Destek Projesi: Bu proje tamamen tarımsal ve hayvansal üretimlerle ilgili olup çiftçilerimizi ilgilendiriyor. Yatırım yapılacak bölgeye göre destek miktarı ve oranları değişmektedir. Hibe Analizi ve Proje Analizi yaptırarak ne kadar destek ve kredi alabileceğinizi analiz uzmanlarından öğrenebilirsiniz. Özellikle büyükbaş sıkıntısından dolayı bu alana yatırım yapmanızı tavsiye ediyoruz. Geç kalmadan bu desteklere başvurmalısınız. ÇKS belgesi olmayanların mutlaka ÇKS belgelerini almalı şarttır.

Ar-Ge İnovasyon Destekleri Projesi: İşletmelerde Ar-Ge departmanları kurarak bu tür yerel ve uluslararası programlara başvurarak destek, hibe ve kredi alabilirsiniz. Hem ülkemiz hem de Avrupa Birliği proje getiren herkese bu desteği sağlamaktadır.

Avrupa Birliği Kredileri: AB üye ülkeleri ve adaylığı kabul edilmiş ülkeler bu kredilerden faydalanabilmektedir. Ancak başvurular İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinde yapılmalıdır. Başvuru formunu doldurarak ilgili kuruma göndermelisiniz. Bu işin uzmanı olan yerel Kobi Danışmanları ile çalışabilirsiniz.

Dünya Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası Kredileri: Dünya Bankası enerji, sağlık ve kimyasal yatırımlara büyük miktarda krediler vermektedir. Başvuru şartlarını yerine getiren ve projesini hazırlayan işletme veya yatırımcılara kredi verilmektedir. Yatırımın büyüklüğüne göre kredi miktarı değişmektedir.

Girişimcilik Projeleri: Ülkemizde girişimcilere verilen hibe destek programları binlerce girişimciyi kendi işinin patronu yaptı. Bunlardan en çok duyulan ve bilineni KOSGEB girişimcilik projeleridir. Ardından İŞKUR ve TÜBİTAK gelmektedir. Buralara hazırlanıp sunulan projelerin çok profesyonelce hazırlanması şarttır. AB girişimcilik projesi az bilindiğinden fazla yazılmamaktadır. Ancak son yıllarda bu bilinçte artmıştır.

Melek Yatırımcı Destekleri: Ülkemizde Melek Yatırımcı denilince çok bilinmemesine rağmen 2016’dan bu yana çeşitli organizasyonlarla ağ genişlemektedir. Böyle bir derneğin kurulmuş olması BIC gibi bazı büyük melek yatırımcıların da ülkemize gelmesi girişimcilerimize büyük bir destek olmuştur. Melek Yatırımcılar daha çok iyi bir iş fikri olup sermayesi olmayanlara sermaye koyarak destek olmaktalar veya gerektiğinde ortak olmaktadır. Letgo, Trivago, Zingat gibi birçok yatırım melek yatırımcılar sayesinde kurulmuş ve büyümüştür.

Kitlesel Fonlama Sistemi: Ülkemizde yasası bile yeni onaylanmış olan ancak mevzuatı henüz netleşmeyen bir kitlesel fondur. Ancak fongogo, kobibank gibi kitlesel fonlama siteleri ülkemizde uzun zamandır hizmet vermektedirler. Bu fonlama sistemi gelecekte çok yaygınlaşacak olup herkes imece usulü her iş fikrine rahatça destek ve sermaye bulabilecektir. Bir fikriniz var ama sermayeniz mi yok? Hemen bu sitelere bir göz atmanızda fayda var.

Kobi-Line Haber Merkezi
12.12.2017


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 104353 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ