0850 811 2 444
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Gizlilik Politikası



Gizlilik & Kişisel Veri Politikası

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikası, Kobi-Line tarafından toplanan, saklanan, işlenen, paylaşılan ve aktarılan kişisel veriler hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Kobi-Line web sitesini ziyaret eden, herhangi bir Kobi-Line hizmetini kullanan (örneğin kredi kartıyla ödeme yapan) tüm gerçek kişiler bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının kapsamındadır.

Kobi-Line, Anatolia Bilişim Ltd. Şti.’ne ait bir marka olduğundan aynı gizlilik ilkelerini ve politikalarını uygulayan hem Kobi-Line markası hem de Anatolia Bilişim Şirketi birlikte bu politika boyunca "Kobi-Line" ifadesi ile her iki şirketi de kapsayacak şekilde kullanılmaktadır. Gizlilik & Kişisel Veri Politikası boyunca Kobi-Line'dan bahsedilirken "biz", "şirketimiz" gibi ifadeler kullanılabilir. Anatolia Bilişim Şirketinin resmi unvanları ve iletişim bilgileri bu politikanın sonunda yer almaktadır.

"Kişisel veri", "kişisel bilgi" ve "bilgileriniz" ifadeleri birbiri yerine geçecek şekilde kullanılmaktadır ve kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilgili tüm bilgileri kapsamaktadır (örneğin isim, e-posta adresi, doğum tarihi, kimlik numarası).

Müşterilerimiz ve son kullanıcılar için kişisel verilerin önemli olduğunun bilincindeyiz ve Kobi-Line bünyesindeki herkesin bu politikaya uyum sağlaması, kişisel verilerinizin güvenliğinin her şart ve durumda sağlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz.

Bu Gizlilik & Kişisel Veri Politikasının amacı:

• Elde ettiğimiz verileri kullanma amacımızı ve şeklimizi mümkün olan en açık ve anlaşılır biçimde açıklamak;

• Sizin izninizle hangi bilgileri elde ettiğimizi ve bu bilgilerin hangi amaçlarla ve nasıl işlendiği açıklamak;

• Bu bilgilerin hangi amaç ve yöntemlerle üçüncü kişilere aktarıldığı konusunda bilgi vermek;

• Kişisel verilerinizle ilgili yasal haklarınız konusunda sizi aydınlatmak;

• Haklarınızı ve mahremiyetinizi koruma konusundaki sorumluluğumuzu açıklamaktır.

Bu politika yalnızca Kobi-Line ürün ve hizmetlerinin kullanımı bakımından geçerlidir. Kobi-Line'a ait olmayan tüm web sitesi ve ortamlarda, ilgili kişi veya kurumun gizlilik politikası ve kuralları geçerli olacaktır. Bir alıcının web sitesine ödeme bilgilerini girmesiyle birlikte kullanılan kartın kredi kuruluşu, (Örneğin VİSA) banka veya sanal pos hizmeti sunan firmaların (Örneğin İYZİCO) gibi durumlarda ise hem kredi kuruluşlarının, hem de ilgili bankanın veya aracının gizlilik politikaları geçerli olacaktır.

Kobi-Line tarafından işlenen kişisel verilerinizin türleri hangi hizmetlerden, nasıl faydalandığınıza göre değişebilir. Bulunduğunuz bölge, sektör ve hukuki durumunuz gibi faktörlere bağlı olarak hizmetlerin tümü size açık olmayabilir.

2. Kobi-Line Tarafından Toplanan Kişisel Veriler

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, ya da hizmetlerimizi kullandığınızda sizin hakkınızda çeşitli kişisel veriler toplarız.

Web sitemize girdiğinizde, bir talep veya iletişim formu doldurduğunuzda, bir hizmet için ödeme yaptığınızda, e-bültene veya eğitimler için başvuru, kayıt, abonelik yaptığınızda; talep ettiğiniz hizmetleri etkili ve güvenli bir biçimde sunmak için gereken bilgileri toplarız. Bu bilgiler aşağıdakileri içerebilir:

• Kişisel bilgileriniz (Örneğin isminiz, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, kimlik numaranız).

• Ödeme bilgileri (Örneğin kredi kartı numaranız, kartınızın son kullanma tarihi, taksit tercihiniz).

• Log Bilgileri (Örneğin IP adresi, MAC veya Lokasyon bilgisi, kullandığınız web altyapısı vs).

• Kobi-Line hizmetlerinden yararlanan bir müşterimiz olmak istemeniz halinde, iş yerinizin türünü ve kimliğini belirlemeye yarayan bilgiler, iletişim bilgileri, işletmeye ilişkin tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi ve belgeler, ödeme için aktarmanız gereken banka bilgileri ve Kobi-Line ürün ve hizmetlerini kullanımınıza ilişkin kayıtlar (Ses kaydı, IP adresi, kullandığınız web altyapısı vs.) elde edilecektir. Bu bilgilerin bir kısmı veya tamamı kişisel veriler içerebilir ve firma olarak, bu kişisel verileri paylaşmaya yetkili olduğunuzu garanti etmeniz gerekir.

• Kobi-Line tarafından sunulan opsiyonel hizmetlerden faydalanmanız ya da Kobi-Line ile iletişime geçmeniz gibi durumlarda bize sunduğunuz ek bilgiler Kobi-Line tarafından toplanmaktadır.

• Çerezler (cookies), işaretçiler ve diğer takip mekanizmaları üzerinden elde edilen bilgiler (örneğin cihazınıza, coğrafi konumunuza ve kullanımınıza ilişkin detaylar). Hizmetlerimizi sunmak ve ilgi alanınıza dönük pazarlama faaliyetleri için kullandığımız çerezler ve diğer takip teknolojilerinin kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki 4. Bölümü okuyunuz.

3. Kişisel Verilerin Kobi-Line Tarafından Kullanımı ve Hukuki Dayanaklar

Elimizdeki kişisel verileri, Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki yasal düzenlemelerin izin verdiği çeşitli amaçlar için kullanırız. Kişisel verilerinizi kullanma amaçlarımız aşağıda örneklerle açıklanmıştır. Bu kişisel verileri işlerken dayandığımız hukuka uygunluk kriterleri; sözleşmesel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, meşru menfaatlerimiz ve hukuki yükümlülüklerimiz olabilir.

• Web sitemizi ve hizmetlerimizi size sunabilmek:

Siparişlerinizi, başvurularınızı ve sorularınızı almak, yönetmek, işlemek ve hizmetin ifası, ödemeleri gerçekleştirebilmek, bankalar üzerinden para transferi yapabilmek, kredi kartlarınızı ilerde kullanabilmeniz için isteğiniz üzerine saklamak ve bir hesap oluşturmanızı, bu hesaba erişmenizi ve üzerinde değişiklik yapabilmenizi sağlamak için kişisel bilgilerinizi kullanmamız gerekir.

• Hizmetlerimizi iyileştirmek ve işletmesel gerekliliklerimizi yönetebilmek:

Web sitelerimizin ve hizmetlerimizin kullanımını gözetleyip, kullanıma ilişkin verileri analiz ederek performansımızı artırırız.

• Risk yönetimi ve platformumuz ile müşterilerimizi zarardan korumak:

Kötü niyetli işlemleri bulup önleyebilmek için müşterilerimizi tanır ve risk seviyelerini ölçeriz. Bu konudaki kararlar belirli kurallar dahilinde otomatik algoritmalar veya bizzat görevlilerimiz tarafından verilebilir. Bu incelemeler sonucunda gerçekleştirmek istediğiniz bir başvuru veya işlem reddedilirse, bu sonuca belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak bilgi talep edebilirsiniz.

• Gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek:

Yaptığınız işlemlerin durumu hakkında sizi bilgilendirmek için iletişim bilgilerinizi kullanırız. Ayrıca yaptığınız işlemle ya da hizmetle ilgili bir sorun ortaya çıktığında, konu hakkında size ulaşıp sorunu çözmek için de iletişim bilgilerinizi kullanabiliriz. Sizinle Kobi-Line adına iletişime geçenler doğrudan Kobi-Line çalışanları olabileceği gibi, hizmet aldığımız farklı iş ortaklarımız da olabilir ki bu durumda kişisel verilerinizin bu iş ortaklarıyla paylaşılması gerekir.

• Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek veya uyuşmazlıkları çözmek:

Faaliyet gösterdiğimiz yerlerdeki bazı düzenlemeler bilgilerinizi belli şekillerde kullanmamızı ve saklamamızı zorunlu kılabilir. Danışmanlık hizmeti sağlayıcısı olarak aracılık ettiğimiz tüm işlemlerin kayıtlarını veri saklama yükümlülüklerimizi yerine getirmek, kötüye kullanımın önlenmesi ve ilgili devlet kurumlarına sunmak gibi amaçlarla tutmak ve incelemekle yükümlüyüz.

Aracılık ettiğimiz bir işlemin tarafları, ya da Kobi-Line ile kullanıcılar arasında bir uyuşmazlık çıktığında, kişisel bilgileriniz bu uyuşmazlığın çözülmesi için kullanılabilir, mahkemelere ve alternatif çözüm mercilerine aktarılabilir.

Bilgilerinizi rıza gösterdiğiniz diğer amaçlar için de kullanabiliriz. Örneğin size pazarlama iletileri göndermek, sizden geribildirim almak gibi diğer işleme faaliyetleri için rızanızı alabiliriz. Böyle durumlarda verdiğiniz rızayı her zaman geri alabilirsiniz, bunun için belgenin sonunda yer alan iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. Bize ulaşırken sizi tanımamıza yarayacak bilgileri de mesajınıza eklemeniz gerekir. Rızanızı geri alma bildiriminiz geleceğe dönük olarak etkili olur, bu yüzden de geçmişte rızanıza dayanarak gerçekleştirdiğimiz işlemeler hukuka aykırı hale gelmez, ancak bildiriminizi aldıktan sonra ilgili bilgileri işlemeye son veririz.

4. Çerezlerin ve Diğer Takip Teknolojilerinin Kullanımı

Kobi-Line web sitesinin ve hizmetlerinin kullanımı sırasında, internet servis sağlayıcınızın adı, IP adresleri ve gezindiğiniz sayfalar gibi, erişim verileri toplanır. Bu bilgiler Kobi-Line'ın tabi olduğu ve web sitesine giren web sitesinin alt yapısının sağlanması, istatistiki incelemeler yapılması ve Kobi-Line ile ilgili tanıtımların daha doğru hedeflere yönlendirilmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, kullanımınıza ilişkin bilgileri toplamak ve bu bilgileri site fonksiyonlarını sağlama, site altyapısını yönetme ve pazarlama amaçlarıyla kullanmak üzere Kobi-Line veya diğer hizmet sağlayıcılara ait çerezler (küçük boyutlu dosyalar) ve işaretçiler kullanılır.

Bu site Google Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, web sitesi sahibinin, kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardımcı olmak ve Google'ın da hizmetlerini sürdürmesini sağlamak amacıyla "çerezler" ve diğer kimlik tanımlayıcıları kullanmaktadır. Web sitesini kullanımınızla ilgili üretilen bilgiler (IP adresiniz de dâhil olmak üzere) Google'ın farklı ülkelerde bulunabilen sunucularına iletilecek ve buralarda Google tarafından işlenecektir. Google bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi sahipleri için web sitesi aktivitesi hakkında raporlar oluşturmak ve web sitesi aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili başka hizmetler sağlamak (örneğin kullanıcı kategorileri oluşturmak) amacıyla kullanacaktır. Google bu bilgileri yasal zorunluluklar ya da üçüncü şahısların bu bilgileri Google adına işlemesi durumlarında üçüncü şahıslara iletebilir. Google Analytics hakkında daha detaylı bilgi almak için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: https://www.google.com/policies/privacy/partners/  Google Analytics Hizmetleri için bilgilerinizin kullanılmasını istemiyorsanız, şu linkte yer alan talimatları izleyerek Google Analytics kapsamının dışına çıkmayı talep edebilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Bu site Hotjar Ltd. ("Hotjar") tarafından sağlanan ve kullanıcıların web sitesi üzerindeki deneyimlerini tespit ederek web sitesinin kullanım kolaylığını sorgulayan, kullanıcılardan anonim olarak geri bildirim alan bir hizmetten yararlanmaktadır. Hotjar'ın bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.

Bu site Optimizely Inc. ("Optimizely") tarafından sağlanan ve kullanıcılara web sitesinin farklı versiyonlarını göstererek hangi versiyonun kullanım açısından daha faydalı olduğunu bulmaya yarayan hizmetten yararlanmaktadır. Optimizely'nin bu hizmeti verebilmesi için bilgisayarınıza çerezler yerleştirilmektedir.

Bu site iyzico Türkiye ve iyzico Avrupa (iyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ) tarafından sağlanan ödeme sistemlerini ve sanal posunu kullanmaktadır. Tüm ödemelerinizde bu sitenin altyapısı kullanılmaktadır. İyzico daha iyi hizmet verebilmek adına çerezler kullanabilir. Kişisel verilerinizi korur ve yasal zorunluluklarda üçüncü şahıslara iletebilir.

Tarayıcınız üzerinde uygun ayarları seçerek çerezlerin kullanılmasını reddedebilirsiniz, fakat bunu yaptığınız takdirde bu web sitesini tam işlevli bir biçimde kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayınız. İnternet sitemizi kullanarak veya hizmetlerimizden faydalanarak kişisel verilerinizin yukarıda açıklanan Google, Hotjar, Optimizely, İyzico ve diğer üçüncü şahıs servis sağlayıcılar tarafından işlenmesine onay vermektesiniz.

5. Kişisel Verilerin Saklanması ve Silinmesi

Kobi-Line’ın kişisel verilerinizi kimliğinizin belirlenmesine imkân verecek şekilde saklayacağı süre yasal yükümlülüklerimizin ve işletmesel gerekliliklerimizin karşılanması için gereken en kısa süredir.

Kişisel verilerinizin saklanacağı süre sona erdiğinde, kişisel verilerinizi verilerinizin güvenliğini sağlamayı amaçlayan şirket içi prosedürlerimiz uyarınca silerek veya anonim hale getirerek sizinle ilişkilendirilememesini sağlarız.

Hesabınızı kapattığınızda veya kişisel verilerinizin silinmesini talep ettiğinizde, bu verilerden yasal düzenlemelere göre hesabınızı kapatsanız bile tutmak zorunda olduğumuz veya silme talebinizi reddettiğimiz veriler dışında kalanları siler veya anonim hale getiririz.

Kullandığımız çerezlerin belli geçerlilik süreleri vardır ve bu süre boyunca web sitemizi ya da hizmetlerimizi kullanmazsanız kendiliğinden devre dışı kalırlar ve saklanan veriler silinir. Ayrıca bu çerezleri internet tarayıcınızın ayarlarını kullanarak da silebilirsiniz.

6. Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarımı

Hizmetlerimizi sunarken kimi zaman aşağıda açıklanan amaçlarla kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşırız.

Faaliyetlerimizi yönetmek ve hizmetlerimizi güvenli ve sürekli biçimde sunabilmek için kişisel verilerinizi Anatolia grup şirketleri arasında paylaşırız. Anatolia grup şirketleri arasındaki aktarımlar gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilir ve kişisel verileriniz bu aktarım nedeniyle bu gizlilik politikasının kapsamı dışına çıkmaz.

Gerekli durumlarda başka şirketlerin hizmetlerinden faydalanırız ve bunlardan bazılarıyla kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Örneğin, ödeme bilgilerinizi aldığımızda (bu bilgileri doğrudan sizden veya ödemeyle yetkilendirdiğiniz kişi veya kuruluşlar aracılığıyla alabiliriz) ilgili finansal kuruluşlara aktararak ödemenizin gerçekleştirilmesini sağlarız. Ya da yaptığınız işlem ek adımlar gerektiriyorsa (örneğin gümrük işlemlerinin tamamlanmasını gerektiren bir uluslararası satışsa), bu adımların atılabilmesini sağlamak için ilgili hizmet sağlayıcılarına (örneğin gümrük müşavirlerine) verilerinizi aktarabiliriz. Kullanıcılarımızın ve işletmemizin güvenliğini ve rahatlığını sağlamak için de üçüncü kişilere (örneğin dolandırıcılığı önlemeyi amaçlayan veri işleyicilerine) kişisel veri aktarabiliriz.

Hizmetlerimizi kullandığınızda, yaptığınız işlemin diğer taraflarını (örneğin ödeme yaptığınız finans kuruluşunu veya diğer kullanıcıları) bilgilendiririz. Bu bilgilendirme kişisel verilerinizin bir kısmının bu kişilere aktarılmasını içerebilir.

Kolluk kuvvetleri ve diğer yetkili kurumlar bizden kişisel verilerinizi talep edebilirler. Bu bilgileri yalnızca yasal olarak zorunlu olduğumuz durumlarda ya da bir suçun önlenmesi veya araştırılması için gerekli olduğunu düşündüğümüzde paylaşırız.

Verilerinizi diğer işletmesel amaçlar için de üçüncü kişilerle paylaşmamız gerekebilir. Bu işletmesel amaçlar şirket denetimlerini, kurumsal yönetimi ve hukuki haklarımızı kullanmak gibi çeşitli faaliyetleri kapsar. Bu paylaşımları yaparken de her zaman yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz.

7. Üçüncü Ülkelere Kişisel Veri Aktarımı

Sunduğumuz hizmetlerin niteliği gereği, bazı kişisel verileri uluslararası olarak aktarmamız gerekebilir. Bilgi teknolojisi altyapımızın büyük kısmı Türkiye'de yer alır ve bu yüzden, Türkiye dışında bir ülkeden web sitemize erişmeniz ya da hizmetlerimizi kullanmanız durumunda kişisel verileriniz Türkiye'ye aktarılacaktır. Sunucularımızın ve kullandığımız bilgi teknolojilerinin bir kısmı da yurtdışında bulunduğundan yurtdışı aktarımları da söz konusudur. Ancak bu aktarımlar kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan yasal bir çerçevede gerçekleşir.

Anatolia grup şirketleri arasındaki aktarımlara ek olarak, yukarıda açıklanan üçüncü kişilere veri aktarımları, kişisel verilerinizin farklı ülkelere aktarılmasını gerektirebilir. Ancak her durumda kişisel verilerinizin, yalnızca yeterli korumayı sağlayan ülkelere, ya da bu ülkeler dışında yer alan ancak verilerinizin güvenliğini düzenlemelere uygun olarak sağlayacağını taahhüt eden kişilere aktarılacağını garanti ederiz.

8. Sizin Tercihleriniz

Gizliliğinize ilişkin konularda bazı tercihlerde bulunabilirsiniz. Kobi-Line tarafından talep edilen kişisel verilerinizi vermeyi her zaman reddedebilirsiniz. Ancak, vermeyi reddettiğiniz bilgilerin hizmetlerimizi sunabilmemiz için zorunlu olduğu durumlarda, hizmetlerimizden faydalanamazsınız. Örneğin, alacağınız hizmete ilişkin ödeme yaparken web sitesi üzerinden ödeme yapmak için kart bilgilerinizi girmezseniz ödeme gerçekleşemeyeceği için hizmet almanız da söz konusu olamaz.

4. Bölümde açıkladığımız gibi, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için çerezlerden de faydalanırız. Bu çerezleri reddetmek için internet tarayıcınızın ayarlarını kullanabilirsiniz, ancak bu çerezleri reddetmeniz halinde web sitemizi ve hizmetlerimizi kullanamayabilirsiniz.

Elimizde bulunan kişisel verilerinizin bir kısmını Kobi-Line App veya web uygulamasına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümünde görebilirsiniz. Bunlar veya bunların dışında kalan kişisel verileriniz üzerinde sahip olduğunuz hakları kullanmak isterseniz, belgenin sonunda yer alan iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Zaman zaman sizinle iletişime geçeriz. Bu iletişim pazarlama amaçlı veya tarafı olduğunuz işlemlere ilişkin olabilir. Pazarlamayla ilgili tüm iletileri almayı reddedebilirsiniz, bunun için size gönderilen iletilerin en alt kısmında yer alan talimatları takip edebilirsiniz. Yapılan işlemlere ilişkin bilgilendirme mesajlarını almayı reddedemezsiniz, ancak bunların gönderildiği yöntem ve adresleri değiştirmeniz mümkün olabilir.

9. Haklarınız

Yasal düzenlemeler doğrultusunda aşağıda belirtilen haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz:

(a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini, işlenen kişisel verileri, kişisel verilerin edinildiği kaynakları, yurtiçinde ve yurtdışında aktarıldığı üçüncü kişileri, verilerin saklandığı süre veya sürenin belirlenmesinde kullanılan kıstasları öğrenme;

(b) Kişisel verilerinize erişerek, kendi sağladığı kişisel verilerin, yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makinece okunur bir formatta kendisine verilmesini veya başka bir veri sorumlusuna aktarılmasını talep etme,

(c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

(d) Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme veya kısıtlanmasını talep etme,

(e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

(f) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

(g) Düzeltme ve silme gibi işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,

(h) İşlenen verilerin otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhte bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

(i) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda belirtilen kişisel verilerinize ilişkin haklarınızı belgenin sonundaki iletişim bilgileri üzerinden bize ulaşarak kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekir.

10. Kişisel Verilerin Korunması

Kobi-Line tarafından elde edilen tüm kişisel veriler, sektörde kabul görmüş makul güvenlik şartlarına tabi olarak iletilmekte ve saklanmaktadır. Kredi kartı kullanarak yaptığınız işlemlerde, ödeme verilerinin güvenliği iyzico tarafından PCI DSS (Ödeme Sektörü Veri Güvenliği Standartları) Level 1 uyumlu altyapısıyla sağlanmaktadır ve kişisel verilerin aktarıldığı bağlantılar şifrelenerek korunmaktadır. Kişisel bilgilerinizi korumak için tüm makul önlemleri alsak da, şifrenizin ve hesap bilgilerinizin güvenliğini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

11. Diğer Bilgiler

Hizmetlerimiz ve web sitemiz çocukların (yasal olarak yetişkin olmayan tüm kişilerin) kullanımına yönelik değildir. Çocuklardan ve hukuki olarak hizmetlerimizden yararlanamayacak kişilerden kişisel veri toplamayız. Bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi anladığımızda, bu veriyi saklamamız yasal olarak zorunlu değilse derhal sileriz. Bir hata ya da ihmal sonucu bir çocuğa ait kişisel verileri elde ettiğimizi düşünüyorsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bize hemen ulaşın.

Bu gizlilik politikasında değişiklikler yapabiliriz. Yapılan değişiklikler yeni gizlilik politikasının geçerli olmak üzere yayınlandığı tarihten itibaren etkili olacaktır.

12. İletişim Bilgileri

Kobi-Line:

Şirket Unvanı: Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Ticaret Limitet Şirketi

MERSİS Numarası: 0068082641600012

Adres: Maslak Meydan Sokak Veko Giz Plaza No:3 Sarıyer İstanbul

E-Posta: info@kobi-line.com.tr

Telefon: +90 212 912 10 20


Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Metni

1. Aydınlatma Metni’nin Amacı ve Şirketimizin Veri Sorumlusu Konumu:

Şirketimiz, Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Ticaret Limitet Şirketi, (“Kobi-Line” veya “Şirket”), kullanıcılara ilişkin kişisel veriler bakımından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında “veri sorumlusu” sıfatına sahip olup işbu Aydınlatma ve Rıza Metni ile söz konusu Kanun uyarınca kullanıcıların Kobi-Line tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması ve aşağıda 3. maddede belirtilen durumlar için açık rızalarının temini hedeflenmektedir.

2. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı:

Kullanıcılara ait kişisel veriler, Kobi-Line tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Kobi-Line tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Kobi-Line’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, Kobi-Line ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Kobi-Line’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dâhil olmak üzere Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde işlenmektedir.

3. Kullanıcıların Açık Rızası Doğrultusunda İşlenecek Kişisel Veriler ve İşleme Amaçları:

Kanun’un 5/2 ile 6/3 maddesinde yer alan kişisel veri işleme şartlarının karşılanamadığı aşağıdaki durumlar için Kobi-Line tarafından kişisel verilerin işlenebilmesi için kullanıcıların açık rızasının alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda kullanıcıların kişisel verileri; kullanıcılara yönelik kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, Kullanıcı hareketlerinin takip edilerek kullanıcı deneyimini arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve Kobi-Line’a ait internet sitesi, kullanıcı paneli ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve Kullanıcı ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, yeniden hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dâhil olmak üzere Kobi-Line’ın hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, Kobi-Line’ın sunduğu hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası kapsamında Kullanıcı’nın vereceği onayı doğrultusunda işlenebilecek, üçüncü şahıslara aktarılabilecek ve işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen taraflarla paylaşılabilecektir.

4. Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı:

Kullanıcılara ait kişisel veriler, Kobi-Line tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, Kobi-Line tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Kobi-Line’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, Kobi-Line ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini ile Kobi-Line’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası da dâhil olmak üzere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

5. Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Kişisel veriler, kullanıcılardan elektronik ortamda, call center ortamında veya Kobi-Line’ın talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları:

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri; (a) kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, (b) kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, (c) kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, (d) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, (e) kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (f) Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, (g) işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve (h) kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Söz konusu hakların kullanımına ilişkin talepler, kişisel veri sahipleri tarafından https://www.kobi-line.com.tr/gizlilik-politikasi adresinde yer alan Kobi-Line Gizlilik Politikası’nda belirtilen yöntemlerle iletilebilecektir. Kobi-Line, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Kobi-Line’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu: Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Tic. Ltd. Şti. (“Kobi-Line”)

İletişim Bilgileri

Kobi-Line:

Şirket Unvanı: Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Ticaret Limitet Şirketi

MERSİS Numarası: 0068082641600012

Adres: Maslak Meydan Sokak Veko Giz Plaza No:3 Sarıyer İstanbul

E-Posta: info@kobi-line.com.tr

Telefon: +90 212 912 10 20

Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Tic. Ltd. Şti. (“Kobi-Line” veya “Şirket”) olarak kişisel verilerin korunmasını önemsemekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında söz konusu kişilerin Kobi-Line tarafından gerçekleştirilen kişisel veri işleme faaliyetleri hakkında aydınlatılması hedeflenmektedir.

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kullanıcılara (müşterilerimiz veya internet sitemizin ziyaretçileri) ait kişisel veriler;

-Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olarak

-Doğru ve güncel olarak

-İşlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak

-Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmektedir.

Kobi-Line olarak Kullanıcılara ait kişisel verileri Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

a. Kobi-Line tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,

b. Kobi-Line tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,

c. Kobi-Line’ın ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası,

d. Kobi-Line ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari-iş güvenliğinin temini,

e. Kobi-Line’ın sunduğu hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası

Kullanıcılara Ait Kişisel Verilerin Aktarımı

Kullanıcılara ait kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçlar dâhilinde, Kanun’un 8. ve 9. maddelerine ve yürürlükte olan mevzuata uygun olarak Şirket yetkilileri, yurt içinde veya yurt dışında mukim iştiraklerimiz, iş ortaklarımız, tedarikçilerimiz, hissedarlarımız, kanunen yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlar ile paylaşılabilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kullanıcılara ait kişisel veriler elektronik ortamda, call center ortamında veya Kobi-Line’ın talebi halinde fiziksel olarak toplanmaktadır. Kişisel veriler, Kanun’un 5. ve 6. Maddelerine uygun olarak işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Kullanıcıların Hakları

Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahibi olan Kullanıcılar;

a.Kendileri ile ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b.Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c.Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d.Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e.Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

f.Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g.İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme

h.Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahibi olarak haklarınızı, işbu Aydınlatma Metninde yer alan iletişim bilgileri üzerinden yazılı olarak bize ulaşarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulunun belirleyeceği diğer yöntemlerle kullanabilirsiniz. Bu başvuruyu yaparken sizi tanıyabilmemiz için, kayıt olurken ya da hizmetlerimizden yararlanırken verdiğiniz bilgilerinizi tam olarak belirtmeniz ve resmi bir kimliğin kopyasını eklemeniz gerekmektedir.

Kobi-Line, söz konusu talepleri değerlendirerek 30 gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Kobi-Line’ın taleplere ilişkin olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden makul bir ücret talep etme hakkı saklıdır.


Ticari İletişim Rıza Metni

Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Ticaret Limitet Şirketi tarafından sunulacak her türlü ürün ve hizmetlere ilişkin olarak, bizzat kendisi ve/veya hizmet sağlayıcıları tarafından; her türlü reklam, kampanya, indirim, hediye, çekiliş, promosyonlara ilişkin reklam, tanıtım ve bilgilendirme, ihtiyaçlarıma özel fırsatlar geliştirilmesi, benimle olan bağlantının devamının sağlanması, müşteri memnuniyeti araştırmaları, anket çalışmaları, tanıtım, kutlama, temenni, onay alma ve pazarlama çalışmaları, amaçlarıyla tarafıma kısa mesaj (SMS), görüntülü ve sesli mesaj (MMS), elektronik posta, mektup, telefon, çağrı merkezi, otomatik arama ve benzeri her türlü elektronik iletişim aracı ile Ticari Elektronik İleti gönderilmesini, benimle iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

Anatolia Bilişim Eğitim Danışmanlık İletişim Reklam Turizm Ticaret Limitet Şirketi / Mersis No: 0068082641600012 Tel No: 02129121020 Adres: Maslak Meydan Sokak Veko Giz Plaza No:3 Sarıyer İstanbul – Türkiye

Müşteri Bilgi Güvenliği Farkındalığı

Kobi-Line Bilgilerinizi Nasıl Korur?

Müşterilerimizin işlemlerine ilişkin gizliliğin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması öncelikli prensiplerimiz arasında yer almaktadır. Kobi-Line olarak, TSE-HYB TS13573 Standartlarında işlem ve hizmet sunarız. Çözüm ortağımız iyzico, PCI Veri Güvenliği Standardı sertifikasyonunun en yüksek seviyesi olan Level 1 sertifikasına sahiptir. Güvenlik politikalarımızda belirtildiği üzere; Kobi-Line, veri işleme faaliyetlerini yürütürken uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari tedbiri almaktadır.

Güvenliği için aşağıdaki 6 önemli kurala dikkat ediniz.

1. Kimlik bilgilerinizin, şifrelerinizin veya diğer dizli bilgilerinizin üçüncü şahısların eline geçmiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız Kobi-Line destek hattı üzerinden ivedilikle bu durumu bize bildiriniz.

2. Karşı tarafın kimliğinden emin olmadığınız telefon görüşmeleri veya elektronik yazışmalarda kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.

3. Kobi-Line online işlemleriniz için güvenli ve güncel bir tarayıcı kullanınız.

4. Anti-virüs ve Anti-spyware programı kullanınız. Kobi-Line online işlemleriniz için kullandığınız bilgisayarınızda güncel bir anti-virüs programı yüklü olduğundan emin olunuz. Anti virüs programları zararlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı korumaktadır.

5. Güvenlik zafiyetlerine karşı bilgisayarınızı korumak için işletim sisteminizi güncel tutmalısınız. Lütfen bu güncellenmeleri düzenli olarak yapmaya özen gösteriniz.

6. E-postaları açmadan önce güvenilirliğini kontrol ediniz. Tanımadığınız kişilerden gelen (özellikle ilişiğinde dosya bulunan) şüpheli e-postaları açmayınız. Kobi-Line, e-posta veya telefon üzerinden hiçbir koşulda müşteri parolası veya kredi kartı parola ve numarası gibi hassas bilgiler talep etmez, sormaz. Kobi-Line’dan gelmiş gibi görünen, size kullanıcı kodu, parola, kredi kartı ya da banka kartı numarası soran ya da kişisel bilgilerinizi güncellemenizi isteyen e-postaları asla dikkate almayınız.

Kobi-Line İletişim Adresleri:

Kobi-Line operasyonel faaliyetler için yalnızca size aşağıdaki kanallar üzerinden hizmet vermektedir.

Kobi-Line Destek Hattı: +90 850 811 2 444 ve +90 850 811 6 222

Destek Hattı Çalışma Saatleri:

Hafta İçi: 09:00-18:00

Hafta Sonu: Kapalı

Mobil uygulama üzerinden 7/24 destek.

Kobi-Line destek e-posta adresi: info@kobi-line.com.tr

Kobi-Line’ın müşteri memnuniyet aramalarını gerçekleştirdiği telefon numarası: +90 212 912 02 62
 

Güvenliğiniz için bilmeniz gerekenler:

Kobi-Line, online başvurularınız için kullanıcılara, potansiyel müşterilere ve müşteri olanlara erişim sağlamak amacıyla telefon veya elektronik ortamda iletişime geçecektir.

Müşteri veya kullanıcılar, her türlü bilgi alışverişinde şifre, parola gibi verileri gizli tutmakla, yetkisiz şahıslara ifşa etmemekle ve amacı haricinde başkaca amaçlar için kullanılmasını önlemekle yükümlüdür.

Müşteri veya kullanıcılar, şüpheli durumlarda web sitemizde belirtilen iletişim numaralarımız haricinde, Kobi-Line adını kullanarak arayan art niyetli kişilere karşı dikkatli ve tedbirli olmalı, derhal Kobi-Line’a bilgi vermelidir.

Müşteri veya kullanıcılar, sistemin veya bir kullanıcı hesabının kanıtlanabilir bir şekilde yetkisiz olarak kötü amaçlı kullanımından veya yönetim/kullanıcı hesabına yetkisiz erişimden kendi kusuru ölçüsünde sorumlu olacaktır.


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 13254 defa görüntülendi.
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45