0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Yatırımlarınıza %70’e Varan Hibeler!

Girişimcilik için destek denilince aklımıza teknoloji girişimciliği, ticaret girişimciliği, dijital ajanslar, reklam ajansları gibi şeyler gelebiliyor. Bunların dışında tarımsal kalkınma için de yine bu noktada diğer sektörlere sağlanan destek ve hibeler kadar çeşitli kurumlar destek sağlamaktadır. Tarımsal kalkınma için AB bizim ülkemiz için de fon ayırmıştır. Türkiye ise Avrupa Birliğinin ayırmış olduğu hibeler için IPARD Programı ile hibe-destek almaktadır. Her yıl farklı alanlarda; arıcılık, meyve üretimi, et ve süt üretimi gibi faaliyetler için hibe destekleri mevcut durumdadır.


Nerelere Başvurulur? Nasıl Alınır?

Girişimcilik için destek denilince aklımıza teknoloji girişimciliği, ticaret girişimciliği, dijital ajanslar, reklam ajansları gibi şeyler gelebiliyor. Bunların dışında tarımsal kalkınma için de yine bu noktada diğer sektörlere sağlanan destek ve hibeler kadar çeşitli kurumlar destek sağlamaktadır. Tarımsal kalkınma için AB bizim ülkemiz için de fon ayırmıştır. Türkiye ise Avrupa Birliğinin ayırmış olduğu hibeler için IPARD Programı ile hibe-destek almaktadır.  Her yıl farklı alanlarda; arıcılık, meyve üretimi, et ve süt üretimi gibi faaliyetler için hibe destekleri mevcut durumdadır.

IPARD 2 hibe fonları yeni sektörlerin gelişmesine ve mevcut sektörlerin gelişmesine sunacağı katkılarla yatırımcılara daha yüksek kapasitelerde daha yüksek hibe oranları ile fırsatlar sunuyor. Destek verilen mevcut sektörlere başta yenilenebilir enerji olmak üzere makine- teçhizat, yumurta tavukçuluğu, manda sütü ve kaz yetiştiriciliği hedefleniyor. Kırsal alanlarda tabandan tavana yaklaşık benimsenerek yerel eylem gruplarına ve organik üretim, biyoçeşitlilik gibi çevre dostu uygulamaları için çiftçilere destek sağlanıyor. Hibe oranında %65 olan üst sınır yeni dönemde %70’e yükselmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu AB kriterlerine uygun tarımsal üretimin yaygınlaşmasında kritik bir rol üstlenerek Türkiye’nin birliğe üyelik sürecine katkıda bulunmaktadır. Kırsal dinamitleri hayata geçiren TKDK bu alanda olumlu dönüşümün öncü aktörlerinden biri olmayı ve ülkemizin kırsal potansiyelini geliştirmeyi sürdürüyor. Tarım ve sanayi sektörlerini buluşturan ülke ekonomisine katma değer ve kırsal kalkınmaya farklı bir bakış kazandıran Tarım ve Kalkınmayı Destekleme Kurumu başta gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı olmak üzere aldığı desteklerle hibede destek sunuyor. 42 ilde yatırımcıları destekleyerek %70 hibe destekleri sağlıyor.

Tarım, hayvancılık ve diğer sektörlerde AB standartlarına ulaşmak için hibe destekleri sağlanıyor. Verilen hibe desteklerinden en verimli sonucu almak için yola çıkan işletmeler, kendisine yol arkadaşı olacak bir KOBİ danışmanına ihtiyaç duyar. Danışman, işletme için gerekli tüm prosedürleri takip ederek hibe için yerine getirilmesi gereken adımları planlı bir şekilde yürütmelidir. Gerekli projeleri hazırlamalıdır. Danışmanın giderleri de destek kapsamında yatırımcıya ödenmektedir.

Yatırımlarda işletmelerin %70 hibe oranından fayda sağlaması için başvuruları takipte kalması ve başvuru için gereken belgeleri eksiksiz yerine getirmesi gerekiyor. Bu aşamaları en doğru şekilde tamamlayabilmek için ise iş yeri sahibinin bir KOBİ danışmanına danışarak mevcut süreci yönetmesi hibeyi almasında doğru ve kısa bir yol olur.  Genç dinamik, kendisini sürekli geliştiren uzman danışman kadrosu ile Kobi-Line işletmelere bu konuda da her zaman danışmanlık ve rehberlik ediyor. Sizler de yatırımlarınızda kurumların hibe desteklerinden yararlanmak isterseniz bizlere danışmayı unutmayın.

Kobi-Line Haber Merkezi

11.11.2020
 


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 8092 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ