22 Mart Dünya Su Günü olması nedeniyle Adana’da çiftçilere su kullanımı ile ilgili bilgi verildi. Ziraat Mühendisi Şemsigül Aybaba, “Damlama sulama sistemine herkes tarafından bir an önce geçilmeli. Vahşi sulamalar yüzünden yoksa su kıtlığı yaşanacak” diyerek damla sulama sisteminin ne denli önemli olduğunun altını çizdi.
Sulu Tarım Uygulaması
Müsrifce kullanılan suyun ileriki yıllarda su kıtlığına yol açacağını belirten Aybaba, “Artan nüfusun ve azalan tarım alanlarının yarattığı beslenme sorunları, ‘Sulu Tarım Uygulaması’ ile çözülmeye çalışılmaktadır. Çiftçiler genelde salma ve vahşi sulama sistemleri kullanıyor. Yüreğir’de kapalı basınçlı sulama sistemine geçilmelidir. Basınçlı sulama sistemleri yüzey akışıyla ve derine sızma ile meydana gelen su kayıplarını ortadan kaldırdığı için günümüzde en çok tercih edilen yöntem haline gelmiştir. Sulanabilir alanların tamamında damlama sula sistemi ile suyun tasarruflu kullanılması gerekmektedir. Çiftçilerimizin damlama sulama sistemine geçmelerini istiyoruz” dedi.
Bu hususta tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak ve kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bireysel sulama sistemine geçmek isteyen çiftçilere devlet tarafından hibe desteği sağlanmaktadır.
Kobi-Line Haber Merkezi
22.03.2017
| Ziraat IBAN | TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06 |
| İşbank IBAN | TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96 |
| Akbank IBAN | TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45 |