0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Tarımın Geleceği Gençlerde

Emeğin en yoğun hissedildiği tarımsal faaliyetler, günümüzde teknolojinin en çok etkilediği sektörlerden biri haline gelmiştir. Bu sebeple artık tarımda bölgesel bir üstünlük sağlamak kadar, tarım teknolojileriyle katma değer üretmek de büyük önem taşımaktadır.


Tarımda Inovatif Teknoloji!

Emeğin en yoğun hissedildiği tarımsal faaliyetler, günümüzde teknolojinin en çok etkilediği sektörlerden biri haline gelmiştir. Bu sebeple artık tarımda bölgesel bir üstünlük sağlamak kadar, tarım teknolojileriyle katma değer üretmek de büyük önem taşımaktadır.

Güncel veriler ile görüyoruz ki “Tarım” büyük bir girişimcilik sektörüdür. İleri uygulama teknolojilerin kullanıldığı bir alan haline gelerek büyük bir katma değer zincirinin kurulabileceğini şimdiden görebilmekteyiz. 2050'ye kadar dünya nüfusunun 10 milyara kadar ulaşacağı ve küresel gıda üretiminin ikiye katlanacak olması, tarımsal faaliyetlerin sadece çiftçiler tarafından değil aynı zamanda toplum tarafından da takip edilmesini sağlayacak. Tarım ve gıdanın sentezlendiği bu sektör, diğer sektörler gibi ulusal sınırları aşan kurumsal ağ desteği ile dünya pazarına mal ve ürün arz eden bir görünüme kavuşmuştur.

Genç çiftçilerin ülke tarımına ve ekonomisine getirdiği değer şüphesiz çok büyük. Tarımsal gelecekte söz sahibi olacak; eğitimli ve bilinçli genç çiftçilerin teknik ve finansal bilgi düzeyi ile birlikte tarımsal üretim, günden güne büyük artış gösteriyor. Veri tabanı oluşturulması ve gençlerin tarıma özendirilmesi ile önümüzdeki dönemde kalkınmada tarımın payı artacaktır. Başta nano teknoloji olmak üzere, hassas tarım ve sözleşmeli tarım gibi yeni uygulamaların gelişmesiyle, yetiştirme ürünler dağıtım kanalıyla müşteriye ulaşacak tarım ekosisteminin yenilenmesi sağlanacak ve verimliliği arttırılacaktır.

Desteklerde Gençlere Pozitif Ayrımcılık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık olarak bugüne kadar çiftçileri, üreticileri ve yetiştiricileri çok büyük desteklerle desteklediklerini belirterek, “Her zaman bakanlık-üniversite iş birliğine azami özen gösterdik. Özellikle Ar-Ge faaliyetlerimizle, akıllı tarım uygulamalarımızla, teknolojik ve dijital tüm imkânlarımızla, daima üniversitelerimizin yanında olduk." ifadelerini kullandı.

Çiftçi nüfusunun gençleşmesi için bakanlık olarak gençlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını bildiren Pakdemirli, şöyle devam etti: "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı ile 47 bin 775 genç çiftçi projesine toplam 1 milyar 435 milyon lira hibe desteği sağladık. Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul ve üniversite mezunu olan 98 proje sahibine toplam 9,7 milyon lira hibe ödemesi yaptık.”

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı (IPARD I) kapsamında 2 bin 617 genç hibe desteği almış olup, IPARD II Programı'na başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 12 bin 741 olduğunu belirterek “Sözleşme ve ödeme işlemleri devam etmekte olup, hayvancılık sektöründe 345, kırsal alanlardaki yatırımlarda da 925 genç çiftçimiz hibe desteği almıştır.” Dedi.

Tüm hibe ve desteklerde gençlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek “Tarımı plazalarda ve devlet dairelerinde çalışmaktan daha cazip bir iş alanına dönüştürmek istiyoruz. Ben gençlerimizi ertelemeden tarımın geleceği konusuna kafa yormaya devam ediyorum." Diyerek sözlerine eklemede bulundu.

Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir ve verimli olması amacıyla devlet tarafından yürütülen programlardan proje kapsamında yararlanabilmek için öncelikle fizibilitelerinizin yapılması gerekiyor. Başvurularınızı tam zamanında ve doğru bir şekilde yapmak sizi desteklerde bir adım öne çıkaracaktır. Çiftçilik, tarım, hayvancılık ve diğer devlet destekleri aynı zamanda projeleriniz için Kobi-Line destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
19.01.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 6290 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ