0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

KOBİ’lerin En Büyük Tehdidi: Siber Saldırı!

Türkiye’de KOBİ’ler, işletmelerin yüzde 90’ından fazlasını oluşturuyor. İstihdamın da önemli bir kısmını oluşturan ve ekonomide büyük bir yere sahip olan KOBİ’ler maalesef siber güvenlik konusunda zayıf kalmaktadır.


Fidye Yazılım Saldırıları Revaçta

Türkiye’de KOBİ’ler, işletmelerin yüzde 90’ından fazlasını oluşturuyor. İstihdamın da önemli bir kısmını oluşturan ve ekonomide büyük bir yere sahip olan KOBİ’ler maalesef siber güvenlik konusunda zayıf kalmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre siber saldırı nedeniyle KOBİ’ler yılda ortalama 2,5 milyon dolar zararla karşılaşıyor. Ama ne yazık ki, siber saldırılara karşı yeterince hazırlıklı olmadıklarını görüyoruz. Siber saldırıya karşı geliştirilmeyen savunma, iş ve para kayıplarına neden oluyor.

Günümüzde siber tehditler ve bu tehditlerin odağında olan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Riskin büyümesinin en büyük sebebi KOBİ’lerin ekonomideki payının artmasıdır. KOBİ’ler siber saldırganların güçlü saldırıları karşında hem para hem de itibar kaybı yaşıyor. Siber saldırganlar KOBİ’leri, büyük şirketlere ulaşmak için basamak olarak görüyor. KOBİ’lerin zarar görmemesi için tehditlerin farkında olması ve gerekli önlemler için vakit kaybetmeden adım atması gerekiyor.

Uzmanlar KOBİ’lerin en sık karşılaştığı sorunların başında fidye yazılımları geldiğini söylüyor. Fidye yazılımı saldırıları, şirket verilerini kullanılamayacak veya ulaşılmayacak şekilde şifrelemeyi, ardından şirket verilerinin kilidini açmak için fidye ödemeye zorlamayı içeriyor. Birçok işletme bu saldırılar karşısında fidyeyi ödemek için büyük para kaybı yaşıyor. Sorunların temelinde kaynak ve personel eksikliği, bütçe eksikliği, saldırılar karşısında tecrübe sahibi olunamaması vb. nedenler yer alıyor.

En Sık Karşılaşılan Tehditler

Kimlik Avı Saldırıları:
KOBİ’lerin karşılaştığı en zarar verici olanıdır. Tüm ihlallerin neredeyse %90’ını oluştururlar.

Kötü Amaçlı Yazılım Saldırıları: Hackerlar; ağlara erişmek, verileri çalmak veya bilgisayarlardaki verileri yok etmek için oluşturuyor. Bu yazılımlar kötü amaçlı web sitesi indirmeleri, istenmeyen e-postalar veya diğer virüslü cihazlara bağlanmak yoluyla bulaşabilir.

Fidye Yazılım Saldırıları: İşletme verilerini kullanılamayacak veya erişilemeyecek şekilde şifrelemeyi, ardından bu kilidi açmak için fidye ödemeye zorlamayı içeriyor.

Şifre Saldırıları: Kolayca tahmin edilen parolaların kullanılması veya birden fazla hesap için aynı parolaların kullanılması, veri güvenliğinin ihlal edilmesine neden oluyor.

İçeriden Tehditler: İçeriden gelen bir tehdit çalışanların, eski çalışanların veya iş ortaklarının eylemlerinden kaynaklanan bir risktir.

KOBİ’ler gerçekten işini iyi bilen, kendilerine doğru bir yol çizebileceğine inandıkları yazılım firmalarıyla çalışmalılar. Daha sonra almayı düşündükleri çözümleri kendi sistemlerinde, canlı demo ortamlarında belli bir süre denemeli ve test etmeliler. Fiyat karşılaştırmasını tüm elemeler sonucunda, muadil ürün ve hizmetlerle yapmalılar, aksi takdirde, işlevini yerine getirmeyen yazılımlar satın almış, firmalar veya kişilerle çalışmış ve sonucunda ciddi zararlara uğramış olabilirler.   

Kobi-Line Haber Merkezi
06.09.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 7551 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ