0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Kadın Girişimcilerin Pandemi Mücadelesi!

İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde pek çok girişimci salgınla mücadeleye üretimleriyle destek oluyor. Bu girişimciler arasında Türk kadın girişimciler ürettikleri ürünlerle göz önünde bulunuyor. Maske üretimi, yerli ateş ölçer, biyomoleküler malzeme üreterek iç piyasanın ihtiyacını karşılamanın yanı sıra ihracata da yöneliyorlar.


Yerli Üretime Destek Çığ Gibi

İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde pek çok girişimci salgınla mücadeleye üretimleriyle destek oluyor. Bu girişimciler arasında Türk kadın girişimciler ürettikleri ürünlerle göz önünde bulunuyor. Maske üretimi, yerli ateş ölçer, biyomoleküler malzeme üreterek iç piyasanın ihtiyacını karşılamanın yanı sıra ihracata da yöneliyorlar.

Korona virüs salgının artmasıyla yeni normal dönemde ateş ölçerler hayatımızda büyük rol almaya başladı. Artık otelden AVM’ye, iş yerlerinden restoranlara kadar her yerde girişlerde ateş ölçülüyor. Bu yüzden, ateş ölçer satışında patlama yaşanmasıyla yerli ateş ölçer üretiminin çok az olduğunu fark eden kadın girişimci Sezen Saral yerli ateş ölçer üretimi için çalışmalara başladı. İç piyasanın yanı sıra Mısır, Libya ve Azerbaycan’a da ihracat yapıyor.

Mart ayında üretime başladıklarını söyleyen Saral, “Üretim için Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe aldık ve yerli ateş ölçer üretimine başladık. Bu üretimle birlikte hem ülkemiz için faydalı bir iş yaptık hem de çalışanlarımızın işlerini koruyarak üretimin devamlılığını sağladık. Aynı zamanda, Sezen Saral, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER), Garanti Bankası’nın kadın girişimci yarışmasında en başarılı kadın girişimci ödülü de aldı.

Maske Desteği

Ateş ölçerlerin yanında korona virüs döneminde ve yeni normalde maskeler de hayatımızda çok büyük yer kaplamaya başladı. Pandemi döneminde işlerinin tamamen durduğunu ve birçok çalışanının işsiz kalmasını istemediği için üretime soyunan Füsun Usta maske üretimine başladı. Bu sayede hem pandemi dönemiyle mücadeleye destek verip hem de ülkede üretimin devamlılığını sağladı. Aynı zamanda maske ihracatında hibe koşullarının gevşetilmesiyle maske ihracatı için de kollarını sıvadı.

Korona Virüs ile Biyolojik Mücadele

Biyomühendis olan Dilek Kazan, uzun süre maske kullanılması durumunda oluşan terlemenin ciltte tahrişe neden olduğunu vurgulayarak ürettikleri mikrobiyal temelli nano yapıdaki biyomalzemeyi kullanarak bu sorunun önüne geçip geçemeyeceklerini düşündüğünü söyledi. Ciltte tahrişi önlemesinin yanı sıra ürettikleri biyomalzeme normal maskelerin koruyuculuğunu artırarak N95 kalitesinde maske üretilmesini sağlayacak.

Ürünün piyasaya sunuma hazır hale gelmesi için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Kazan: “Şu anda ürettiğimiz biyomalzemeyi, maskelere entegre edebilme konusunda testler yapıyoruz. Pandemi ve yeni normal dönemin olumsuz etkilerini minimuma indirerek, gerekli kimyasalları temin ederek, testlerimizi tamamlama gayreti içerisindeyiz. Testlerimiz tamamlandığında elde ettiğimiz aktif ve pasif özellikte biyopolimerin entegre edilmesi ile Kovid-19 ve benzeri salgınların yayılmasının önlenmesine katkı sağlanması ve dışa bağımlı kalınmadan yerli kaynaklarla üretim yapılarak, ihtiyaç duyulan sağlık ekipmanları temin edilmesini hedefliyoruz.”

Devlet, kadınların ekonomik kalkınmada çok büyük rolü olduğundan iş gücüne katılımlarını sağlamak amacıyla kadınlara çok sayıda destek ve teşvik sunuyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyen kadın girişimcilerimiz, iş fikirlerini etkili bir şekilde projeye dökebilmeli ve sunmalıdır. Girişimlerinizin hayat bulabilmesi için hemen siz de Kobi-Line ile iletişime geçebilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi

05.08.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 16302 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ