0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Krizleri Fırsata Çevirin!

Ekonomik krizler, şirketlerin ön göremediği sıkıntılı durumlar, çalışanlardan istediğimiz verimi alamamak… Herhalde birçok işletme için en sıkıntılı durumlar arasında bunlar sayılabilir. İş hayatına adım atacak girişimciler bile daha başlamadan ‘Ya işler istediğim gibi gitmezse? Ya batarsam? Arkadaşlarıma, aileme ne derim? ‘ diye kendilerini sorgulamaya başlıyorlar.


Fırsatlar Krizlerden Doğar

Ekonomik krizler, şirketlerin ön göremediği sıkıntılı durumlar, çalışanlardan istediğimiz verimi alamamak… Herhalde birçok işletme için en sıkıntılı durumlar arasında bunlar sayılabilir. İş hayatına adım atacak girişimciler bile daha başlamadan ‘Ya işler istediğim gibi gitmezse? Ya batarsam? Arkadaşlarıma, aileme ne derim? ‘ diye kendilerini sorgulamaya başlıyorlar. Oysaki bir girişimcinin özelliklerine baktığımız zaman; Özgüven, Zaman Yönetimi, Planlama Yeteneği, Krizleri Fırsata Çevirme, Esneklik gibi kavramlar yer almaktadır. Dante’nin dediği gibi: Kapitalizm krizsiz olmazdı! Fırsatlar her zaman krizlerden doğarlar.

Burada önemli olan ise doğru zamanlamayı yakalayabilmektir. Doğru zamanda atacağınız bir adım sizleri başarıya kolayca ulaştırabilir. Çünkü son dönemlerde özellikle tüm dünyada ve ülkemizde de etkili olan salgın ile birçok işletme bu süreci çok zor atlatmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar ve istatistikler gösteriyor ki bu dönemlerde yeni açılan işletme sayısında da ciddi oranda bir artış yaşanmaktadır. Bu da demek oluyor ki girişimciler, iş fikirlerini önceden belirleyen ve bu konuda alt yapısını önceden hazırlayanlar şimdi atağa geçmektedir.

Kararlarımızı hayata geçirmeden önce avantaj ve dezavantajlarını belirlemek, soğukkanlılığımızı her durumda koruyabilmek, yol haritamızı doğru belirlemek ve uygulama aşamasında doğru zamanı yakalayabilmek bu süreçte oldukça önemlidir. Bu aşamada onlara rehberlik edecek danışmanlarla çalışarak da bu süreci daha kolay atlatabilmektedirler.

Girişimcinin ileri görüşlülüğü ile krize hazırlık aşamaları da önceden yapılmalıdır. Bu durum olası kötü senaryolarla karşılaşılması durumunda vereceğimizi tepkiyi de ölçmenizi sağlayacaktır. Nasıl ki bir satranç oyununda rakibin yapacağı hamleyi tahmin etmek, sonrasında bizim yapacağımız hamleler ve stratejik hareket etmemiz oyunun sonucunu belirliyorsa girişimcinin kriz öncesinde, kriz anında ve kriz sonrasında yapacağı hamlelerde işletmesinin geleceğini belirlemektedir.

İş fikrinizi doğru belirleyerek, piyasa araştırmalarınızı doğru yaparak, arz talep eğiliminde olan sektörleri doğru tespit ederek sizlerde bu dönemi kendi lehinize çevirebilirsiniz. Özellikle devletin girişimcilere yönelik vermiş olduğu hibe, teşvik ve sübvansiyonel kredileri yakından takip ederek iş hayatına giriş yaptığınız bu süreçte ilk aylarınızı daha rahat geçirebilirsiniz.

Bu aşamada doğru bir şekilde hazırlanmış iş planı oldukça önemlidir. Rakip analizlerinizin yapılması, SWOT analizleri, başabaş noktasının hesaplanması gibi birçok verinin iş planınızda yer alıyor olması gerekmektedir. İş fikriniz ne kadar güzel olursa olsun doğru hazırlanmamış bir iş planı ile başvuru yaparsanız olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu konu Kobi-Line Kobi Destek Merkezi uzman danışmanları ile birlikte hareket etmenizde fayda var. Onay garantili projeleriniz için uzman danışmanlarımızla hemen iletişime geçebilirsiniz ve projelerinizi hazırlatabilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
14.01.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 10750 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ