0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Yeni iş Kuranlara Hibe Desteği!

Ülkemizde Kobilere verilen destekler yanında yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere de farklı kurumlar tarafından girişimci hibesi verilmektedir. Bunlardan Ar-Ge ve teknolojik ürün geliştirenlere TÜBİTAK tarafından destek sağlanırken, geleneksel ticaret yapmak isteyenlere de KOSGEB tarafından destek sağlanmaktadır.


İşte O Sektörler

Ülkemizde Kobilere verilen destekler yanında yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere de farklı kurumlar tarafından girişimci hibesi verilmektedir. Bunlardan Ar-Ge ve teknolojik ürün geliştirenlere TÜBİTAK tarafından destek sağlanırken, geleneksel ticaret yapmak isteyenlere de KOSGEB tarafından destek sağlanmaktadır.

Özellikle sermayesi az veya hiç olmamasına rağmen iş yeri açmak veya iş yerini büyütmek isteyen girişimcilere KOSGEB’den büyük destek var. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından girişimcilere geri ödemesiz hibe ve faizsiz kredi destekleri sunuluyor.

KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 65.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor. Peki, kimler KOSGEB hibe desteklerinden yararlanabilir? KOSGEB hibe destekleri nelerdir? Şartlar nelerdir? İşte, KOSGEB hibe desteklerine dair merak edilen bütün detayları sizin için özetledik.

KOSGEB kurulduğu yıldan bu yana her yıl düzenli olarak KOBİ’lere destek vermeye devam ediyor. Yıl içerisinde verilecek desteklere ait miktarlar ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından belirleniyor. Belirlenen şartlara uygunluk gösteren girişimcilere geri ödemesiz hibe desteği veriliyor. Hibe ve kredi desteği almak için KOSGEB'e kaydolan, kursa giden ve ardından sertifika alan gençler, iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlamak zorundadır.

Hibe Destek Ödemeleri Hangi Sektörlerde Yapılır?

İmalat (unlu mamül, kahve, çay, içecek, dokuma, giyim eşyası imalatı gibi)

İnşaat (Sıva işleri, yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı işleri)

Toptan ve perakende ticaret (motorlu taşıtlar, ev eşyası, hırdavat, gıda, içecek, pazar yerinde satış)

Ulaştırma ve depolama (Nakliye, kurye, ev ve işyerlerinde taşımacılık)

Bilgi ve iletişim (Yazılım, web tasarımı, kitap yayımı)

Mesleki teknik faaliyetler (Danışmanlık, fotoğrafçılık, tercüme, reklamcılık)

Destek faaliyetleri (İş bulma acentesi, seyahat acentesi, temizlik, fuar organizasyonu, güvenlik, taşıt kiralama)

Konaklama ve yiyecek hizmetleri (lokanta, seyyar yemek vb)

Bilgisayarların, kişisel eşyaların ve ev eşyalarının onarımı

Kişisel eşyalar ile ev eşyalarının onarımı

Deri eşyaların onarımı

Mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı

Saatlerin ve mücevherlerin onarımı

Kuru temizleme

Kuaförlük ve güzellik salonlarının faaliyetleri

Hibe Desteklerinden Yararlanma Şartları Nelerdir?

Girişimci adaylarından bu desteklerden yararlanma şartları ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından belirlenmiştir: KOSGEB'in düzenlediği veya KOSGEB ile işbirliği yapan İŞKUR, belediyeler, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan,

KOSGEB'in 'Genç Girişimci Geliştirme Programı'nı bitiren,

Küçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı'nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler veya İŞGEM'lerde yer alan işletmeler yararlanabilir. Açılan işyerinin 3 yıl faaliyette bulunması şarttır.

KOSGEB Hibe Destekleri Nasıl Alınır?

İş kurmak isteyen girişimci, öncelikle KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne kaydolup online eğitimini tamamlayarak sertifikasını almak zorundadır. Sertifikasını aldıktan sonra Girişimci, bir yandan şirketinin kurulum işlemlerini tamamlarken, diğer yandan da iş planı (Proje) hazırlar veya profesyonel bir KOBİ Uzmanına hazırlatır. Önemli: Sertifika almadan vergi levhanızı çıkartmayınız!

Proje onaylandıktan sonra destek almaya başlarsınız. Sigortalı personel çalıştırmanız gerekir. Sigorta prim gün sayısı ile doğru orantılı aşama aşama hibe-destek alırsınız.

KOSGEB, hibe ve kredilerden yararlanmak için herhangi bir işletme sahibi veya başka bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekiyor. Bu desteklerden yararlanmak için son bir yılda şirket açılış-kapanışı yapmamanız gerekiyor. Ayrıca girişimcinin BAĞKUR primlerini kendi kuracağı işletmesi üzerinden yatırması gerekiyor. Hem KOSGEB hibe desteklerinden yararlanıp hem de başka bir şirkette işçi olarak görünmeniz mümkün değildir.

Genç Girişimci Nedir? Avantajları Nelerdir?

Genç girişimci 30 yaş altında olanlar kabul ediliyor. Şayet 30 yaş altında bir girişimci iseniz, 3 yıl “Gelir Vergisi” muafiyetinden faydalanıyorsunuz. Ayrıca 1 Yıl da BAĞKUR priminizi devlet karşılıyor. Kadın, engelli, gazi ve şehit yakını iseniz +5000 TL fazladan hibe alabiliyorsunuz.

Proje (İş Planı) Neden Önemlidir?

Kuruma sunacağınız projeyi çok iyi hazırlamanız gerekiyor ki kuruldan onay alsın. Hazırlayacağınız projenin tüm aşamalarını detaylıca açıklayıp yazmalısınız. Neden bu işi yapacağınız, rakipleriniz, deneyim ve yetkinlikleriniz, personel istihdamı, rakip ve piyasa analizi, finansal tablolar, nakit akış projeksiyonları, kısa, orta ve uzun vadeli hedefleriniz, sermayeniz, acil durum planları gibi tüm konuları iş modelinde detaylıca anlatmalısınız. Kuruldan 1 kez ret alırsanız tekrar proje sunma hakkınızı kaybedersiniz. Bu nedenle profesyonel proje hazırlayıp sunmak çok önemlidir.

Projeniz onaylandıktan sonra isterseniz banka kredilerine de başvurabilirsiniz. Onaylı proje nasıl teminat gösterilir bu konuda Kobi-Line uzmanlarına danışabilirsiniz.  

Kobi-Line Haber Merkezi
20.08.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 22756 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ