0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Kobi’lere 290 Bin Lira Hibe!

Türkiye ekonomisinin motor gücü KOBİ’ler, KOSGEB’in yeni adıyla İşletme Geliştirme Desteği ile pek çok kalemde toplam 290 bin liralık destek programlarından yararlanıyor.


Kobi’lere 290 Bin Lira Hibe!

Devlet Destekleri Kobi’lere Umut Oluyor

Türkiye ekonomisinin motor gücü KOBİ’ler, KOSGEB’in yeni adıyla İşletme Geliştirme Desteği ile pek çok kalemde toplam 290 bin liralık destek programlarından yararlanıyor.

İşletmelere 9 Kalemde 290 Bin Lira Destek

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) rekabet güçlerinin, kurumsallaşma, markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılması amacıyla birçok program yürüten kurum olan KOSGEB, firmaların kapasitelerinin gelişmesi için destek sunmaya devam ediyor. Bu amaçla KOSGEB tarafından verilen Genel Destek Programı revize edilerek, “İşletme Geliştirme Desteği” olarak değiştirildi. Kurum, rekabet gücünü artırmak isteyen firmalara yurt içi fuar, yurt dışı iş gezisi, nitelikli eleman istihdam, eğitim, enerji verimliliği, tasarım, sınai mülkiyet hakları, belgelendirme, test ve analiz destekleri başlıkları altında destekler sunuyor. İşletme Geliştirme Desteği kapsamında firmalara toplam 290 bin liraya kadar katkı sağlanıyor.

Online Başvuru Yapılıyor

İşletmeler başvurularını online olarak yaparak destek programlarından faydalanabiliyor. İşletme Geliştirme Desteğinden yararlanmak isteyen işletmenin öncelikle KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olması şartı aranıyor. Veri tabanına kayıt olan işletme, elektronik ortamda Destek Programı içerisindeki destek kalemlerinden hangisinden faydalanmak istiyorsa o desteğe başvuru yapıp, bir taahhütname imzaladıktan sonra destek alabiliyor.

Aynı Destekten Yeniden Yararlanma İmkânı Var

İşletmeler, İşletme Geliştirme Destek Programı’ndan 2 yıl süreyle yararlanabiliyor. Net satış hasılatı veya dönem içinde elde edilen hasılatı program sonunda en az yüzde 10 artan işletmeler, destek programından bir defaya mahsus olmak üzere yeniden faydalanabilecekler. İşletmenin, programın tamamlandığı tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde destek programını yenilemek için başvuru yapması gerekiyor. Yenilenen programda, tamamlanan destek programı kapsamında işletmeye kullandırılan destek miktarları dikkate alınmayarak yeniden farklı bütçe kullanabiliyor.

Yurt İçi Fuarlara 50 Bin Liraya Kadar Hibe

İşletmelerin, TOBB tarafından internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan Yıllık Yurt İçi Fuar Takvimi Tebliği’nde yer alanlar içerisinden KOSGEB tarafından belirlenen yurt içi ihtisas ve yurt içi uluslararası ihtisas fuarlarına, İzmir Enternasyonal Fuarı’na ve IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katılımlarına destek veriliyor. Bir fuarda organizatör tarafından bir önceki fuarda kullandırılan toplam net stand alanının azami yüzde 50’si destek kapsamına alınabiliyor. Destek üst limiti, yurt içi uluslararası ihtisas fuarlarında metrekare başına 250 lira, yurt içi ihtisas fuarları ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nda metrekare başına 150 lira, IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda metrekare başına 1.000 lira olarak uygulanıyor. Bu kapsamda 50 bin liraya kadar destek sağlanıyor.

Yurt Dışı İş Gezisi Desteği

Uluslararası iş birliğini temin etmek, iş birliğini artırmak amacı ile organize edilen yurt dışı iş gezisi programlarına katılmaları için firmalara hibe-destek veriliyor. Bu destek, KOSGEB Birimleri, TOBB veya Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından düzenlenen yurt dışı iş gezisi programlarında; konaklama, ulaşım, tercüme, rehberlik, fuar giriş ücretleri ve toplantı-organizasyon giderlerini kapsıyor. Yurt dışı iş gezisinin düzenlenebilmesi için başvuru esnasında KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı en az 10 işletmenin yer alması gerekiyor. KOSGEB, bunun için 20 bin liralık destek veriyor.

İstihdamda Kalite ve Nitelikli Eleman Desteği

Bu program kapsamındaki Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, yükseköğretim kurumundan mezun, yeni eleman istihdamı için veriliyor. İşletmeler belirtilen limitler dâhilinde birden fazla nitelikli eleman çalıştırabiliyor. İşletme sahibi veya ortakları ile bunların ana, baba, kardeş, eş ve çocukları, emekliler ve yabancı uyruklular bu destek kapsamında istihdam edilemiyor. Bu destek, destek başvurusu tarihi itibari ile yeni istihdam edilecek olan elemanlar için veriliyor. Ancak askerlik, doğum gibi sebeplerle işten ayrılan ve daha önce bu destek kapsamında istihdam edilmiş olan elemanın yeniden aynı işyerinde işe başlaması halinde, yeni destek başvurusu yapılması şartı ile kalan üst limit kadar destek verilebiliyor.

Sınai Mülkiyet Hakları Desteği

İşletmelerin Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) patent, faydalı model belgesi, endüstriyel tasarım tescili belgesi ve entegre devre topografyaları tescil belgesi için yaptığı giderler ile patent ve marka vekili giderleri KOSGEB tarafından destekleniyor. Kurum, bunun yanı sıra TÜRKPATENT muadili yurt dışı kurum ve kuruluşlardan; patent, faydalı model belgesi, endüstriyel tasarım tescili belgesi ve entegre devre topografyaları tescil belgesi ile yurt dışı marka tescil belgelerine yaptığı giderlere de destek veriyor. KOSGEB, bu çerçevede firmalara 30 bin liraya kadar üst limitli destek sağlıyor.

Akreditasyon Belgesi Desteği

Ayrıca yine firmaların Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş kurum ve kuruluşlardan akredite oldukları konularda alacakları ürün, sistem, personel, laboratuvar akreditasyon belgeleri ve TÜRKAK PR-14/00 4 tarafından herhangi bir konuda akredite edilmiş belgelendirme kuruluşlarından alacakları İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) belgesine ilişkin giderlere destek veriliyor.  Bu destek, ilgili kurum ve kuruluşa belge alımı için yapılan başvuru ve ödemelerin tarihlerine bakılmaksızın, programın geçerlilik süresi içinde alınan belgeler için sağlanıyor. Daha önce herhangi bir konuda sistem belgesi almış olan işletmelere, aynı sistem belgesi konusunda destek sağlanmıyor. Bu çerçevede verilen destek üst limiti ise 30 bin liradır.

Test Kalibrasyon ve Analiz Desteği

KOSGEB tarafından işletmelerin kamu kuruluşları ve üniversitelerce kurulmuş laboratuvarlardan alacakları ürün, malzeme, parça, numunelere ilişkin test, analiz, kontrol-muayene ile yurt içi ve yurt dışı laboratuvarlarda akredite olunan test, analiz, kontrol, muayene konularında alacakları hizmet giderlerine ayrıca destek sağlıyor. İşletmeler bu kapsamda toplam 30 bin liralık destekten yararlanabiliyor. Prosedürleri tamamlayan işletmelere destekler 2 ila 4 hafta içerisinde hesaplarına yatırılıyor.

Tüm süreçlerin başlangıçtan bitiş aşamasına kadar takibi, başvuru formları, proje ve iş/zaman çizelgeleri, analizler ve iş planları için Kobi-Line uzmanları Türkiye çapında online olarak hizmet vermektedirler. Sizler kendi işinize odaklanırken bizler de sizin adınıza devlet kurumlarından alabileceğiniz tüm hibe, teşvik, kredi ve destekleri almanız, finansal kaynaklara ulaşmanız için gerekli tüm prosedürleri sizin adınıza yapıyoruz. Akredite Kobi danışmanlarımıza ulaşınız.

Kobi-Line Haber Merkezi
19.11.2018


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 5636 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ