0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

KOBİ’lere Destek Seferberliği Başlıyor!

Yapılan bu anlaşma ile KOSGEB ilk kez yurt dışına çıkacak KOBİ’lere veya yurt dışı pazar payını arttırmak isteyen işletmelere 300 bin TL'ye kadar destek sağlayacak.


TİM ve KOSGEB arasında 'İhracata İlk Adım Seferberliği'

Yapılan bu anlaşma ile KOSGEB ilk kez yurt dışına çıkacak KOBİ’lere veya yurt dışı pazar payını arttırmak isteyen işletmelere 300 bin TL'ye kadar destek sağlayacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Yurtdışı Pazar Destek Programı" iş birliği imzaları atılarak hayata geçirildi.

TİM Başkanı İsmail Gülle ile KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt'un imzaladığı "TİM-KOSGEB İhracata İlk Adım Seferberliği İşbirliği Protokolü" ile ihracat yapan ve ihracata başlayacak KOBİ'lere 6 farklı kalemde 300 bin liraya kadar destekler verilecek.

Destek Verilecek Ana Başlıklar Şöyle

Program kapsamında KOBİ'lere, personel gideri desteği, yazılım ve donanım giderleri desteği, tanıtım giderleri desteği, yurt dışı fuar ve seyahat giderleri desteği, test, analiz ve belgelendirme giderlerine yönelik destek ve hizmet alımı giderleri desteği olmak üzere 6 başlıkta destek sağlanacak.

KOBİ’ler 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden veya KOSGEB’in internet sitesinden Yurtdışı Pazar Destek Programına başvuru yapabilecekler.

12 Bin Firma İhracat Ailesine Katıldı

TİM Başkanı İsmail Gülle, törende yaptığı konuşmada, ihracatın Türkiye ekonomisi için önemine işaret ederek, ihracata yönelen KOBİ'lere sağlanan desteklerin stratejik mahiyette olduğuna dikkati çekti. Başkan Gülle, 2018’de Türkiye'nin maruz kaldığı kur saldırılarının olumsuz etkilerini karşılamada, ihracatçıların ciddi bir direnç gösterdiğini belirterek, "Bu durum, başta KOBİ’lerimiz olmak üzere, memleketimizin dört bir yanındaki işletmelerimiz için gerçek manada bir ihracat seferberliğine dönüşmüştür. 2019’un ilk 8 ayında 12 bin firma ihracat ailesine katıldı." dedi.

Türkiye'de başlatılan ihracat seferberliğini ülke sathına yaymak istediklerini anlatan Gülle, "Bir gün 3,5 milyon KOBİ’nin ihracat ailesine katılmasını görmek TİM olarak en büyük en büyük hedefimizdir. Bu hedef çerçevesinde bugüne kadar birçok yeniliği hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Yabancılık Algısının Kırılmasını Sağlayacağız

TİM Başkanı İsmail Gülle, KOSGEB ile imzaladıkları protokolle ihracata başlamak isteyen KOBİ’leri uluslararası arenaya çıkarmak üzere KOSGEB ile birlikte uzun soluklu bir iş birliğine imza attıklarını belirterek, şöyle söyledi:

"İmzaladığımız protokolle, ülkemizdeki KOBİ düzeyinde firmalarımızın ihracata özendirilmesini amaçlıyoruz. KOBİ’lerimize ihracat konusunda kapsamlı mentorlük ve eğitim projeleri yürütüp, onlar için dünya pazarlarını erişebilir kılacağız. Tüm dijital platformlarımızla ve dünya genelindeki Türkiye Ticaret Merkezlerimizle KOBİ’lerimiz artık tüm dünyaya erişebilecek. En büyük çekincelerin başında gelen, yurt dışının uzaklık ve yabancılık algısının KOBİ’lerimiz nezdinde kırılmasını sağlayacağız.

TİM ve KOSGEB olarak güçlerimizi birleştirerek, firmalarımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek, araştırma faaliyetlerine dâhil ederek en doğru ürünle en doğru pazarda yer almalarını sağlayacağız. Eğitimleri başarı ile tamamlayan firmalarımıza 'Dış Ticaret Eğitimi Katılım Sertifikası' vereceğiz.

Teorik bilgileri pratiğe dökerek, KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını gözeterek, TİM olarak yeni model ticaret heyetleri düzenleyecek, firmalarımızı potansiyel müşterilerle buluşturacağız."

KOSGEB Olarak KOBİ’lerimizi Önemsiyoruz

KOSGEB olarak son dönemde önemli uygulamaları yürürlüğe koyduklarını belirten Başkan Cevahir Uzkurt, "İhracat yapmak, ihracatı artırmak, yurt dışı pazarlarda daha rekabetçi olmak için öncelikle yurt içinde katma değeri, teknoloji düzeyi ve ihracat değeri yüksek ürün ve hizmetleri üretiyoruz ve bu üretim için gerekli ekosistemi hazırlıyor olmamız gerekiyor. Tam da bu noktada özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız ve bakanlığımıza bağlı bir kuruluş olarak KOSGEB olarak son dönemde önemli uygulamaları yürürlüğe koyduk." diye konuştu.

Başkan Uzkurt ayrıca bundan sonra da KOSGEB olarak KOBİ’lerin ölçeğini büyütmek, dijitalleşmesini sağlamak, teknolojik ve katma değerli ürünler üretmeye dönük bütün çalışmaların her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kobi-Line Haber Merkezi
17.09.2019


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 13475 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ