0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

İsteyen Herkes Bu Hibeyi Alabilecek!

Ekonominin ve KOBİ’lerin güçlenmesi için birçok kapsamda destek programı uygulayan KOSGEB, yeni ürün geliştirmek, bunu ticarileştirmek isteyen işletmelere Endüstriyel Uygulama Programı ile katkı sağlamaya devam ediyor.


Ekonominin Gücü Kobilere Güç Katacak Hibe Desteği

Ekonominin ve KOBİ’lerin güçlenmesi için birçok kapsamda destek programı uygulayan KOSGEB, yeni ürün geliştirmek, bunu ticarileştirmek isteyen işletmelere Endüstriyel Uygulama Programı ile katkı sağlamaya devam ediyor. İhracatın ve istihdamın destekleyici ve itici gücü olan KOBİ’ler, ulusal ve uluslararası pazarlarda daha sağlam yer edinmek için yeni ürünlerle farklılık yaratıyor. Yeni bir ürün veya hizmet üretmek, ürünün kalitesini veya standardının yükseltilmek isteyen girişimciler, KOBİ’lerin en büyük destekçisi KOSGEB’in kapısını çalıyor. KOSGEB’in “Endüstriyel Uygulama Programı”, hem yeni ürün geliştirecek KOBİ’lere hem üretimde maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklere hem de ürünlerin pazara uygun ticarileştirilmesine büyük katkılar sağlıyor. Program kapsamında kira, makine-teçhizat, donanım, sarf malzemesi, yazılım ve tasarım giderleri ve personel giderleri destekleniyor. Programda proje süresi en çok 18 ay oluyor ancak bu süre 12 aya kadar esnetilebiliyor.

Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında sunulan kira desteğinin üst limiti proje süresince 18 bin liraya kadar çıkabiliyor. İşletmeye, net kira bedeli üzerinden bin lira olacak şekilde geri ödemesiz kira desteği imkânı veriliyor. Makine-teçhizat, donanım, sarf malzemesi, yazılım ve tasarım giderleri desteğinde, işletmeye; test, analiz ve laboratuvar ekipmanı ile bunlara yönelik sarf malzemesi giderleri, üretim hattı tasarım giderleri, üretime yönelik makine, teçhizat, donanım, kalıp ve yazılım giderleri için destek veriliyor. Proje başvurusunu girişimci olarak yapan işletmenin, işletme kuruluşu ve ofis donanımı giderleri azami 15 bin lira olmak üzere, geri ödemesiz desteğin limitleri dâhilinde destekleniyor. Destek kapsamında satın alınacak makine-teçhizatın yeni olması şartı bulunuyor. Bu desteğin üst limiti; geri ödemesiz 150 bin lira, geri ödemeli 500 bin lira olmak üzere toplam 650 bin lira olarak uygulanıyor. Desteklerin oranı tüm bölgelerde %75 olarak uygulanıyor. Ancak projeye konu satın alınacak makine ve teçhizat yerli malı belgesine sahipse, destek oranları %90 olarak uygulanıyor.

Programın personel gideri desteği kapsamında, projede tam zamanlı olarak çalışması şartı ile yeni istihdam edilecek personel için destek sağlanıyor. Bu destek; işletmenin proje başlangıç tarihinden itibaren son 4 ay içinde istihdam edilmemiş veya proje başlangıç tarihi itibariyle son 30 gün içinde istihdam edilmiş olan personel için sunulacak. İşletmeye, yeni istihdam edilecek personelin giderleri için net ücret üzerinden aylık; meslek lisesi mezunlarına 1200 TL, ön lisans mezunlarına 1500 TL, lisans mezunlarına 2000 TL, yüksek lisans mezunlarına 2750 TL ve doktora mezunlarına 3500 TL olmak üzere, toplam üst limiti 150 bin TL geri ödemesiz destek veriliyor. Asgari Geçim İndirimi, ikramiye, prim vs. ek ödemeler net ücrete dâhil edilmiyor.

Endüstriyel Uygulama Programına; Ar-Ge veya inovasyon projesi kamu kaynakları ile desteklenerek başarıyla tamamlanmış projelerin, doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan projelerin, patent belgesi ile koruma altına alınmış ve prototip aşaması tamamlanmış buluş ve fikirlerin sahipleri, kullanım hakkını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler veya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından devri yapılmış patent sahibi işletmeler başvuru yapabiliyor. Patent belgesi ile koruma altına alınmış ve prototip aşaması bitmiş buluş ve fikirlerde; patentin işletmeye devrinin TÜRKPATENT nezdinde gerçekleşmiş olması gerekiyor. Kamu kaynakları ile desteklenerek başarıyla tamamlanmış Ar-Ge ve İnovasyon Projesi sahibi işletmelerin, projenin başarı ile tamamlandığı tarihten itibaren 3 yıl içinde Endüstriyel Uygulama Programı’na proje başvurularını yapmaları şartı var.

Programa başvuran KOBİ veya girişimcinin projesi için, sorumlu personel tarafından işletmenin KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği kapsamında yararlandığı program sayısı, KOBİ Bilgi Beyannamesi, mevzuata uygunluk, bilgi, belge, şekil yönünden incelenerek ön değerlendirme formu hazırlanıyor. Ön değerlendirmesinde eksiklik tespit edilen başvurular için düzeltme yapılması isteniyor. Ön değerlendirmesi olumlu olan başvurular kurul toplantı gündemine alınarak kurula sevk ediliyor. Kurul başvuruyu, belirlediği kriterlere göre değerlendirmeye alıyor. Projenin kabul edilebilmesi için 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede; projeye en az 3 Kurul üyesi tarafından 60 ve üzeri puan verilmiş olması ve ayrıca verilen puanların ortalamasının da 60 ve üzeri olması gerekiyor. 60 ve üzeri puan alamayan projeler reddediliyor. Sizde projenizi uzman ekiplerle hazırlayın ve başvurunuzu yapın. Hibe desteği fırsatlarını kaçırmayın.

Kobi-Line Haber Merkezi
26.08.2017


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 14636 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ