0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenler!

Kendi işinizi kurmak isteyip nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız endişelenmeyin. Yalnız değilsiniz. Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bir takım kişisel sorunlar nedeniyle birçok kişi istemediği işlerde çalışıp en verimli yıllarını maalesef çöpe atıyor. Bazıları da var ki hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve bunu yaparken kimsenin emir ve boyunduruğu altında olmadan, severek ve isteyerek çalışmak için kendi işini kurmak istiyor.


Sizin İçin Uzman Tavsiyeleri

Kendi işinizi kurmak isteyip nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız endişelenmeyin. Yalnız değilsiniz.  Yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bir takım kişisel sorunlar nedeniyle birçok kişi istemediği işlerde çalışıp en verimli yıllarını maalesef çöpe atıyor. Bazıları da var ki hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve bunu yaparken kimsenin emir ve boyunduruğu altında olmadan, severek ve isteyerek çalışmak için kendi işini kurmak istiyor.

Kendi işinizin patronu olmak için ilham perilerini beklemenize gerek yok. Realist olmak hayatınızı özenli kılar felsefesini hatırlayıp bugünden kolları sıvayabilirsiniz!

1. Olumlu Tutum Geliştirin!

Mevcut şartlar sizin için bazen yeterli olmayabilir. Memnun olmayabilirsiniz ama bilin ki bunu sizden  başka kimse düzeltemez. Patronunuzu, işinizi, sistemi suçlamakla zaman kaybetmeyin. Şikayet etmek yerine çözüm ürettiğiniz zaman göreceksiniz ki işler o kadar da kötü gitmiyor.

2. Kendinizi Keşfedin. Yetenekleriniz Doğrultusunda İlerlemek Size İvme Kazandıracaktır.

Kişiliğiniz, yaşınız, tarzınız… Hepsi sizi siz yapan değerler. Farklı yönlerinize odaklanın, bunu yaparken içinizdeki sese bir fırsat verin. Kalbinizin derinliklerinde bir yerde mutlaka ne yapmanız gerektiğini, doğru olanı biliyorsunuz.

İşten mi kovuldunuz? Yoksa değişiklik mi istiyorsunuz?
Geçmişte yaptığınız işleri düşünün. Aslında bunları nasıl paketleyip hizmet olarak sunabileceğinizi biliyorsunuz. Unutmayın, tecrübe tecrübedir.

Pazara sokmak istediğiniz bir ürün veya hizmet mi var?
Para harcamadan önce sektörü araştırın. Ürünü didikleyin. Analizleri inceleyin. Yeni bir işe yatırım yapmadan önce bilgi ve deneyim kazanmanız şarttır.

3. Plan Yapın! İş Planı Başarı Şansınızı Yükseltir!

“Plansız çalışan kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer.” demiş Descartes.
İş planı size netlik, odak ve güvenilirlik kazanmanızda büyük rol oynar. Sağlam ve küçük adımlarla yol almak her zaman en doğrusudur. Attığınız her adımda cevap bulmaya çalışın.
Ne kuruyorum?
Hedef kitlem kim?
Müşterilerime neleri vaat edeceğim?
“Beni hedefe götürecek ideal strateji nedir?” Gibi sorularla her adımı tek tek cevaplayarak bir üst basamağa geçin.

4. Para Harcamaya Başlamadan Önce Hedef Kitlenizi İyi Analiz Edin!

Çok ama çok önemli bu madde sevgili girişimci. En iyi pilot müşteri kendinizsiniz. Siz olsanız sunacağınız ürünü neden alırdınız? Harcamalara başlamadan önce bu tür sorular ile ürün veya hizmetinizi alacak kişileri araştırın. Sunduğunuz hizmeti kim, neden alsın? Hedef pazarın boyutu nedir? Neden bu ürüne ihtiyaç var? Arz-talep oranı nasıl, nasıl olmasını hedefliyorsunuz?
Bedava erişebileceğiniz bir çok pazar araştırması var. Makaleler, anketler…
Aslına bakarsanız en iyi yolu müşteriyle temas kurmak, onları tanımak.

5. Mal Varlığınızı İyi Hesaplayın ve İşiniz İçin Hangi Para Türünü Kullanacağınıza Karar Verin.

Mali durumunuzu analiz ettirdikten sonra finansman arayışına başlayın. Kuvvetli ihtimalle ilk yatırımcınız yine kendiniz olacaksınız. Kuracağınız işin türüne göre devletin sağladığı hibe ve desteklerden faydalanmak önceliğiniz olmalı. Çoğu girişimcinin haberinin bile olmadığı bu mükemmel imkânlar maalesef sonradan öğrenildiğinde biraz geç oluyor. Bu yüzden önceliğiniz açık ve güncel destek programlarını araştırmak olsun.

6. Kendi Reklamınızı Kendiniz Yapmaya Başlayın!

Kim olduğunuzu ve ne iş yaptığınızı söylemekten çekinmeyin. Artık en ufak bir haber bile sosyal medya araçları üzerinden saniyesinde yayılıyorken siz neden reklamınızı yapmayasınız? Haberleri yaymak için Twitter, Facebook, Instagram, YouTube ve LinkedIn gibi en etkili platformlara başvurun. Tabi bunu yaparken diğer yöntemlerin önemini de unutmayın. Yüz yüze pazarlama, makaleler, blog siteleri, yerel gazeteler, radyolar vb.

Bu adımları göz önünde bulundurursanız kendi işinizi kurmaya bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Bu yolda yalnız olmadığınızı asla unutmayın! Birçok kişi sizin geçtiğiniz yollardan, kim bilir belki çok daha zorlu koşullardan geçti. Fakat nihai başarıya ulaşanların sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Onlardan biri neden siz olmayasınız?

Kobi-Line Haber Merkezi
28.05.2018


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 2687 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ