0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Kalkınma Ajansları Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kalkınma ajansları ulusal düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen kendi teknik ve mali koordinasyonları olan tüzel kişilere ait organizasyonlardır. Yerelde kamu, özel sektör ve STK’ları bir araya getiren kuruluşlardır. Bugün Türkiye’nin 81 ilini kapsayan 26 bölgede kalkınma ajansları vardır.


Kalkınma Ajanslarına Proje Nasıl Yazılır?

Kalkınma ajansları ulusal düzeyde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen kendi teknik ve mali koordinasyonları olan tüzel kişilere ait organizasyonlardır. Yerelde kamu, özel sektör ve STK’ları bir araya getiren kuruluşlardır. Bugün Türkiye’nin 81 ilini kapsayan 26 bölgede kalkınma ajansları vardır.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü kurularak hizmet kapsamı genişletilmiş ve yatırıma destek ofisleri de kurulmuştur. Amaç, tüm devlet desteklerini ve bölgesel ve yerel kalkınmayı tek çatı altında toplamaktır. Bu kapsamda yatirimadestek.gov.tr platformu da açılmış ve tüm işletmelere, girişimcilere ve çiftçilere hizmet vermeye başlamıştır.

Kalkınma ajanslarının KOBİ’ler için yani kar amacı güden tüzel kişilikler için mali destek programları, faiz desteği ve faizsiz kredi destekleri bulunmaktadır. Bu desteklerden faydalanabilmek için KOBİ’lerin bulundukları şehirlerdeki kalkınma ajanslarının programlarını takip etmeleri ve mali destek programları duyurulduğunda bunlar için uygun formatta projeleri hazırlayarak sunmaları gerekir.

Kalkınma ajanslarının belli dönemlerde hibe programları çağrıları olmaktadır. Yani mali destek programları ile ilgili çağrılar duyurulur. Firmaların bu destek programlarını takip ederek projelerini hazırlayıp sunmaları gerekmektedir. Burada sunulan projeler bağımsız değerlendiriciler tarafından objektif açıyla değerlendirilir.

Fikrin çok iyi olması projenin mutlaka destekleneceği anlamına gelmez. Dolayısıyla bir proje başvurusunda bulunmadan önce başvuru rehberi iyi analiz edilmeli ve programın öncelikleri detaylıca okunmalıdır. Her kalkınma ajansı kendi hazırladığı kalkınma programlarında bölgenin öne çıkan gelişme çizgileri ve bölgenin ihtiyaçlarına göre çağrı programlarını hazırlar.

Proje hazırlığına başlamadan önce başvuru rehberinin çok iyi okunmuş olması, önceliklerin iyi anlaşılması ve tabi ki firmanın ihtiyacına uygun projeler üretilmesi önem arz etmektedir.

Kalkınma ajansları mali destek programlarını proje teklif çağrısı yöntemiyle kendi internet siteleri üzerinden yayınlamaktadırlar. Proje hazırlamak isteyen bir KOBİ öncelikle bu teklif çağrısında ilişkin başvuru dokümanlarını ajansın web sitesinden indirip dikkatlice okuması gerekir.

KOBİ’lerin proje hazırlama süreci ile ilgili dikkat etmesi gereken husus ise uygunluk kriterini taşıyıp taşımadığıdır. Çünkü başvuru sahibi öncelikle uygunluk kriteri aşamasından geçmesi gerekmekte ve daha sonra projesi değerlendirilmektedir. Projenin amaç ve öncelikleri kalkınma ajansları tarafından belirlenmiş amaçlara uygun olup olmadığı en önemli husustur.

Projenizin %100 kabul edilmesini istiyorsanız mutlaka işi bilen profesyonellerle çalışarak projenizi hazırlatın. Birçok KOBİ danışmanı proje yazma işini üstlenir ve sizler için bu projeyi yazabilir. Kobi-Line Kobi Danışmanlık Merkezi yıllardır ulusal ve uluslararası olarak pek çok danışanımıza projeler yazmış ve destek sağlamıştır. Sizler de uygunluğu istenilen kriterlerde bir projeye sahip olmak isterseniz Kobi-Line uzman danışmanlarından profesyonel yardım almak için bize başvuru yapmayı ihmal etmeyin.

Kobi-Line Haber Merkezi
12.05.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 5260 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ