0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

ISO Belgesi Alana Hibe Desteği!

Bir işletme için kaliteli ürün veya hizmet üretmek işletme adına hayati önem taşımaktadır. İşletmelerin sürdürebilirliğini devam ettirebilmek ve uzun ömürlü olabilmeleri için kalite standartları ışığında hareket etmeleri gerekmektedir. İşletmeler standartlara uygun ürün ve hizmet sunabilme sayesinde rakiplerine fark yaratarak öne çıkmayı başarabilir.


Kalite Belgesi Almanın İşletmeler İçin Önemi

Bir işletme için kaliteli ürün veya hizmet üretmek işletme adına hayati önem taşımaktadır. İşletmelerin sürdürebilirliğini devam ettirebilmek ve uzun ömürlü olabilmeleri için kalite standartları ışığında hareket etmeleri gerekmektedir. İşletmeler standartlara uygun ürün ve hizmet sunabilme sayesinde rakiplerine fark yaratarak öne çıkmayı başarabilir. Firmaların kendilerini geliştirebilmek, değişen dünyaya ayak uydurmak, müşterilerine daha iyi ürün/hizmet sunabilmeleri için öncelikle kalite algısına daha sonrasında ise gerekli belgelere sahip olmaları gerekmektedir.

Peki, işletmeler için gerekli belgelerden biri olan ISO nedir? 1947 yılında kurulan ve yaptığı çalışmalar sonucunda sanayiye, ticarete ve tüketicilere katkılar sağlayan ISO (International Organization for Standardization) Uluslararası Standard Organizasyonudur. ISO belgesi, büyük veya küçük ölçekli her türlü işletme için gerekli olan bir belgedir. Fakat değinilmesi gerekilen önemli noktalardan biri de ISO’nun sadece standartları ürettiğidir. Yani ISO, kalite standartlarını uygulayan işletmelerin sertifika alma süreçlerine dâhil olmaz.

ISO ile başlayan ve yanında sayılar bulunan ifadeler ilgili yönetim sistemine ait standart kodlarını göstermektedirler. Örnek: ISO 9001, ISO 22000 vb. En yaygın olarak bilinen ISO belgesi ise "ISO 9001" Kalite belgesidir. ISO 9001 Kalite Belgesi sahibi olan işletmeler; hammadde akışından üretime, lojistikten denetime, pazarlamadan satışa kadar tüm süreçlerde üst düzey bir kalite anlayışı benimsiyor. Her sektör için farklı standartlar belirlenebilir. ISO belgeleri kapsamında ISO 14001, ISO 27001, ISO 22000, OHSAS 18001 gibi farklı sektörler için oluşturulmuş çeşitli standartlarda mevcuttur. 

ISO Belgesinin Avantajları

Yukarda bahsettiğimiz ISO belgesinin yaptırımlarına uyarken işletmenizin yönetim kalıplarının oluştuğunu ve böylelikle kurumsallaştığınızı görebilirsiniz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet şansınız artırıp pazardaki rakiplerinize karşın üstün duruma gelirsiniz. Ayrıca müşterileriniz ile iletişiminiz daha iyi bir seviyeye gelip firmanızı müşteri odaklı bir hale getirirsiniz. Bu belge pazar payınızı arttırmanızda önemli rol oynar. İşletme faaliyetleri profesyonel bir şekilde yönetilir.

Kalite belgesinin standartlarına uyarak, kalitesiz ve hatalı mallardan doğan zararları daha hafif atlatabilir, maddi fayda sağlayabilirsiniz. ISO belgesi performans ölçümlerinde de etkisini göstererek sorunların daha kolay tespit edilebilmesini sağlar ve böylelikle çözüm süreçlerinizi hızlandırır.

Öncelikle bulunduğunuz sektörünüzle alakalı hangi alanlarda standartlara uygunluk göstermek istiyorsanız karar vermelisiniz. İşletmenize ISO vb. belgeleri almak adına devlet desteklerinden yararlanarak maliyetlerinizi minimuma indirebilirsiniz. Belgelendirme Desteği kapsamında 150.000 TL’ye kadar geri ödemesi olmayan destek programına başvuru yaparak hibelerden kolayca faydalanma imkânına sahipsiniz.

İşletmelerin faaliyet yürüttükleri alanlar ile ilgili hangi konularda kalite yönetimini yerine getirmek istediklerine karar verdikten sonra bu konuda akredite edilmiş bağımsız kurum ve kuruluşlara başvurularını yaparak müracaatlarını gerçekleştirebilirler. İlgili kuruluşlar, işletmelerin sahip olmaları gereken zorunlu belgelerin, yapılması gereken işlemlerin ve süreç ile ilgili gerekli uygunluk kontrollerini yerine getiren işletmelere kalite belgelerini verirler. Böylelikle ürün ya da hizmetin kalite standartlarına uygun olup olmadığını kolaylıkla kontrol edebilirler. Başvurularınızın doğru bir şekilde yapılabilmesi için danışmanlık sektöründe lider olan Kobi-Line Kobi Destek Merkezi ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
28.06.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 6595 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ