0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

İşletme Değerlendirme Raporu (İDR) Nedir?

Yeni dünyada ekonomik düzen değişiyor. Artık ülkeler, dengelerin değişmeye başladığı bu dönemde siyasi bağımsızlıkların yanında ekonomik bağımsızlıkların da gücünü artırmaya çalışırken, kazanılan dövizin elde tutulmasına daha fazla dikkat eder hale geldi.


İDR İle İşletmenizin İhracat Kapasitesini Nasıl Anlarsınız?

Yeni dünyada ekonomik düzen değişiyor. Artık ülkeler, dengelerin değişmeye başladığı bu dönemde siyasi bağımsızlıkların yanında ekonomik bağımsızlıkların da gücünü artırmaya çalışırken, kazanılan dövizin elde tutulmasına daha fazla dikkat eder hale geldi.

İhtiyaçların, alışkanlıkların, tüketimin değişmesi farklı sektörlerin doğmasına sebep olurken, e-ticaret, e-ihracat sektörlerine de büyük talep olduğunu söylemek mümkün. Ülkemizde de birçok devlet kurumu ihracat yapan işletme sayısını artırmak, Türk ürünlerinin tüm dünyada tanınmasını sağlamak, firmaların markalaşma ve kurumsallaşma çalışmalarına yönelik teşvikler vermektedir.

Bu kapsamda yapılan yeni çalışmalardan bir tanesi de KOSGEB tarafından hayata geçirildi. İhracata yeni başlayacak veya ihracat kapasitesini artırmak isteyen işletmeler için İşletme Değerlendirme Raporunu hayata geçirdi.

Raporun sağlıklı veriler elde edebilmesi adına da Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, SGK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu gibi birçok kurum ile entegre bir şekilde çalışılmaktadır. Firmaların bu kurumlardaki verileri alınarak ihracat için nasıl bir çalışma yapılabileceği, hangi ülkelerle bağlantı kurabileceği, ihracat kapasitesinin nasıl olacağı gibi konularda sonuçlar alınabilmektedir.

Türkçe ve İngilizce olarak alınan rapor sonuçları tamamen tarafsız bir bakış açısı ile değerlendirilmektedir. Raporda bulunan kare kod uygulaması ise işletmelerin güvenilir kaynaklar üzerinden bu sonuca ulaştıklarını, raporu sundukları müşterilere doğrulama yapmaları konusunda kolaylık sağlamaktadır.

Raporda Hangi Veriler Var?

İşletmenizin 2016-2020 yılları arasında idari kayıtları doğrultusunda Türkiye geneli ve bölgesel bazda sektör ortalamaları alınmaktadır. Türkiye geneli ve İBBS Düzey 1’e göre net satış rakamları, işletmenin aktif büyüklüğü, çalışan sayısı gibi kriterlere göre ihracat kapasitesi, ihracatta kaçıncı sırada olduğu, işletmenizin yıllara göre gelişimini görebilirsiniz. İnsan kaynakları, Ar-Ge, markalaşma ve verimlilik konularında da gelişiminizi gösteren rapor sayesinde finansal analizinizi müşterilerinize referans olarak sunabilirsiniz.

İşletme Değerlendirme Raporu sayesinde birçok işletme bulunduğu sektörün durumunu, gelişimini, sektör içerisinde işletmesinin hangi noktada olduğunu görebilecek. Bu sayede hem yeni yatırımlar yapma hem de eksiklerini görme konularında alınacak kararlarda raporun etkisi büyük. İşletmelerin ücretsiz olarak faydalanabileceği bu imkân sayesinde ülkemizdeki ihracat yapan firma sayısının da artması öngörülmektedir.

Yeni girişimci veya KOBİ olun fark etmez, ülkemizin kalkınması, ekonomik bağımsızlığımızın artması, verimlilik odaklı çalışmak için sürekli gelişime ve yeniliklere açık olmalısınız. Devletin sağlamış olduğu bu imkânları yakından takip ederek kapasitenizi artırabilir, markalaşarak firmanızı dünyaya tanıtabilirsiniz.

Haklarınızın neler olduğunu bilmiyorsanız veya gelişmeleri takip etmekte zorlanıyorsanız Kobi-Line Kobi Destek Merkezi ile iletişime geçebilir, uzman danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
14.12.2021


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 1370 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ