0850 811 2 444
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Meyve Suyuna Yatırım Kazandırıyor

Ülkemizde yaygın örnekleri görülmesine rağmen bu ilginç pazar tüm dünyada gelişme eğiliminde. Bilindiği gibi piyasada bulunan ve meyve suyu olarak adlandırılan ürünler gıda kodeksimize göre üç ayrı kategoride değerlendiriliyor. Bazılarında gerçek meyve suyu miktarı fazla bazılarında ise çok az sonuçta hepsi meyve suyu konsantresinden üretilip pazara sunuluyor oysa başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Japonya'da tüketim daha çok konsantre üzerinden şekilleniyor.


Konsantre Meyve Sularına Büyük İlgi Var

Ülkemizde yaygın örnekleri görülmesine rağmen bu ilginç pazar tüm dünyada gelişme eğiliminde. Bilindiği gibi piyasada bulunan ve meyve suyu olarak adlandırılan ürünler gıda kodeksimize göre üç ayrı kategoride değerlendiriliyor. Bazılarında gerçek meyve suyu miktarı fazla bazılarında ise çok az sonuçta hepsi meyve suyu konsantresinden üretilip pazara sunuluyor oysa başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Japonya'da tüketim daha çok konsantre üzerinden şekilleniyor. Bunlar yeni alışkanlıklara göre doğrudan raftan alınıp evde damak tadına ve kişisel zevke göre mutfakta hazırlanıyor. Bu özellik tüketiciye çeşitli meyve sularını karıştırarak tat kokteylleri yapma olanağı sunuyor. Konsantreden meyve suyu hazırlanması, meraklısı için başlı başına bir lezzet uğraşısı. Çeşitleri piyasada hazır olarak bulunmayan bazı karışımları anında oluşturmak mümkün.

Örneğin vişne konsantresinden elde edilen eriyik içine nefaset katmak için sebze özütleri veya dut çilek, böğürtlen, havuç konsantresi gibi onlarca farklı ürün eklenebiliyor. Dolayısıyla raflarda klasik meyve sularının yanı sıra daha küçük hacimde paketlenen onlarca meyve suyu konsantresini görmek mümkün. Bu konsantreler sadece soğuk içecek oluşturmak için değil mutfak sanatında bazı spesiyalitelere lezzet katmak için de kullanılıyor.

Bunların başında gurme nitelikli sosların hazırlanması geliyor. En başta da konsantrelerden hazırlanmış salata sosları var. İşin sağlık tarafı da tabii ki önemli. Hazır meşrubat ve meyve sularında şeker miktarı sabit, oysa konsantreden hazırlanacak karışımlarda şeker miktarı istenen miktarda ayarlanabilecek türden. Bazılarında sadece tatlandırıcı katarak pratik diyet içeceği haline getirme olanağı da bulunuyor. Kısacası her şeyden önce mutfak sanatları adına konsantre meyve sularını kullanmak başlı başına bir uğraşı haline gelmektedir. Bu işten para kazanmak hem karlı ve hem de kolay bir uğraşı. Anlaşmalı yetiştiricilik yaptırarak işleri daha da büyütmek mümkün ve tamamen sizin hedefinize bakar.

Kobi-Line Haber Merkezi
09.05.2018


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 13901 defa görüntülendi.
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3/13 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45