0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Girişimciler Yurtdışına Nasıl Açılır?

İşletmelerin Türkiye’de var olan işletmesinin bir şubesini de yurt dışına açmak gibi atılımları olabilmektedir. Bunun dışında pek çok girişimci de ilk işletme deneyimini yurt dışına bir iş yeri açarak deneyimlemek istemektedir. Her iki durum için de devlet destek ve teşvikleri bulunmaktadır. Belki de bu durum için kişinin büyük yüreklilikle yola çıkması gerekir.


İhracat Destekleri Nasıl Alınır?

İşletmelerin Türkiye’de var olan işletmesinin bir şubesini de yurt dışına açmak gibi atılımları olabilmektedir. Bunun dışında pek çok girişimci de ilk işletme deneyimini yurt dışına bir iş yeri açarak deneyimlemek istemektedir. Her iki durum için de devlet destek ve teşvikleri bulunmaktadır. Belki de bu durum için kişinin büyük yüreklilikle yola çıkması gerekir. Yurtdışına işletme açmak ve uzun bir süre o iş yerini işletme düşüncesi bile eski zamanlarda yaşıyor olsak daha zor gelebilirdi. Fakat günümüz şartlarında artık her şey daha da kolay hale gelmiştir.

Devlet ülkemiz içerisinde KOBİ’lere, girişimcilere ve diğer tüm işletmelere nasıl destek veriyor ise bu desteklerini yurt dışına açılmak isteyen kişiler için de vermektedir. Girişimci bir bireyin işletmesini yurt dışında hangi ülkede açacağını çok iyi düşünmelidir. Özellikle yurt dışı seçiminde kişinin daha bilinçli ve daha sistematik düşünerek hareket etmesi gerekir. Seçtiği ülke Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından kabul gören bir ülke olmalıdır. Bu durumda yurt dışı desteklerinden faydalanması adına daha olumlu sonuçlar alabilir.

Devlet yeni bir işletme açacak olan girişimcilere destek vermektedir. Özellikle yurt dışında işletmesini açmak isteyenler kapsamlı bir araştırma yapmak istemektedir. Bunun için yurt dışı iş seyahati için destekler mevcuttur. Desteğin bu noktada tutarı 30 bin TL ile 50 bin TL arasındadır. Yurt dışında iş yeri açacak kişiler işletmesini kuracağı ülkede çeşitli araştırmalar yapmalıdır. Pazar araştırması, ülkenin ekonomik durumu, orada girişimciye tanınacak haklar ve benzeri durumlar detaylı olarak incelenmelidir. İş yeri açılacak olan ülkede yabancılara tanınan mülkiyet hakkının çok fazla olduğu ve de ülkenin siyasi noktada risklerinin az olduğu bir yer olmalıdır. Kişinin bilgi birikimi de yapacağı işte başarılı sonuçlar doğurması için yeterli olması gerekir.

Türkiye’de yapılan bir Pazar araştırması ile yurt dışında yapılan Pazar araştırmalı aynı olmamakta ve kişiler ikisini kıyaslama yapmadan durumları ona göre değerlendirmelidir. Ülkemizde var olan Turquality projesi de ağırlıklı olarak firmaların yut dışında markalaşmaları odaklı bir projedir. Ve başka ülkelerde var olan Türk firmalarının sayısını artırmak projenin esas amacıdır. Firmaların temelde yurt dışı çalışmalarının desteklenmesi bu proje kapsamında amaçlanmaktadır. Yurtdışı Pazar araştırmaları için de devletten %70’e varan hibeler alınmaktadır.

Kobi-Line, girişimci bireylere, işletmelere yurt dışına açılıp orda ki pazarlara giriş yapmaları noktasında gerekli her bir prosedürün detayları hakkında bilgilendirmeler yaparak, orada işin kurulmasından işleyen tüm süreçlere kadar uzman danışmanları ile online danışmanlık hizmeti vermektedir. Yurtdışı Pazar araştırmalarınızı gönül rahatlığıyla Kobi-Line uzmanlarına yaptırabilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi

04.12.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 6800 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ