0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Hibenizin Keyfini Çıkarın!

Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından aldığı hibe desteği sayesinde Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezi kurdu.


Hibenizin Keyfini Çıkarın!

Hibe İle Bir İmkânsızı Başardı.

Elazığ'da yaşayan sınıf öğretmeni Şule Çelik, doğal ürünlerden hazırladığı peynir mayası için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından aldığı hibe desteği sayesinde Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezi kurdu. Merkezde, 10 kişilik uzman ekiple birlikte evinde ürettiği peynir mayasının verimliliğini artırmak, bunun organik ve sağlıklı bir ürün olduğunu bilimsel olarak ortaya koymak için çalışmaları sürdüren Çelik, mayanın seri üretimini yapmayı amaçlıyor. Çelik, yaptığı açıklamada, aile olarak peyniri çok sevdiklerini, ancak çoğu zaman istedikleri lezzette ürün bulamadıklarını belirtti. Doğal peynir mayası üretme fikrinin de çocuklarına daha lezzetli peynir yedirmek için evde peynir yapmak istemesiyle ortaya çıktığını aktaran Çelik, "Bunun için eskilerin kullandığı yöntemlerden de yola çıkarak ve bunu geliştirerek bir maya çeşidi buldum. Bu mayadan elde ettiğim peynirler gayet lezzetli oldu. Çocuklarım ve daha sonra ikram ettiğim komşularım tarafından da çok beğenildi." İfadelerini kullandı.

Çelik, peynirleri tadan herkes tarafından beğenilince seri üretime geçmek için KOSGEB'e başvuru yaptı. Projesinin onaylanmasının ardından aldığı 430 bin liralık hibe desteğiyle Fırat Teknokent'te Doğal Peynir Mayası Ar-Ge Merkezini kurduğunu söyleyen Çelik, "Şu anda bulduğum peynir mayasının Ar-Ge çalışmasını yapıyoruz. Peynir mayasını çocuklarıma daha lezzetli peynir yedirmek isterken keşfettim ama inşallah ülkemdeki tüm çocuklar, insanlar bu mayadan faydalanırlar." Açıklamasında bulundu.

Doğal ürünler kullanarak ürettiği mayanın verimliliğini maksimum düzeye çıkarmaya çalıştıklarını dile getiren Çelik,  "Kendi mayamızla ürettiğimiz peynir piyasadakilerden çok daha avantajlı. Randımanı daha yüksek, organik bir maya ve insan sağlığına hiçbir zararı yok, raf ömrü daha uzun. İçine hiçbir kimyasal katkı maddesi bırakmadan bir yıl boyunca kullanılabilmekte. Bu da endüstride büyük bir avantaj sağlıyor. Piyasadaki bazı mayalarla 7 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilirken bu mayayla 5 kilogram sütten bir kilogram peynir elde edilmekte." dedi

Kobi-Line Haber Merkezi
01.11.2018


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 29238 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ