0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Hayaller Hayat Buluyor!

Ülkemizde girişimcilerin günden güne artmasıyla devletin de girişimcilere sağladığı destek ve teşvikler de artıyor. Girişimcilerimiz bu destek ve teşviklerle birlikte iş fikirlerini hayata geçiriyorlar. Bu girişimcilerden birisi de Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Ali Sarı, aldığı KOSGEB desteğiyle kendi atölyesinde bir tarım aracı olan ‘Tarla Faresi’ni geliştirdi.


Devlet Desteğiyle Yeni Girişim

Ülkemizde girişimcilerin günden güne artmasıyla devletin de girişimcilere sağladığı destek ve teşvikler de artıyor. Girişimcilerimiz bu destek ve teşviklerle birlikte iş fikirlerini hayata geçiriyorlar. Bu girişimcilerden birisi de Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan Ali Sarı, aldığı KOSGEB desteğiyle kendi atölyesinde bir tarım aracı olan ‘Tarla Faresi’ni geliştirdi. Normalde mühendis olan ve kendi alanında da çalışmalarını devam ettiren Sarı, babasından kalan fındık bahçelerinde hasat yaparken zorlanınca kolaylık sağlaması için bir araç geliştirmeye karar verdi. Uzun süre aracın görünümü ve özelliklerinin üstünde uzun süre çeşitli projeler geliştirdi.

Ali Sarı, yıllardır hayalini kurduğu ve fındık üreticilerinin işini kolaylaştırmayı amaçladığı tarım aracı için atölyesinde deneme yanılma yöntemiyle Ar-Ge çalışmalarına başladı. Uzun süren çalışma ve denemelerden sonra planladığı tarım aracına ‘Tarla Faresi’ ismini verdi. Ar-Ge çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlayan Sarı, KOSGEB desteği almaya hak kazandı.

Araç Birçok İşlevi Yerine Getiriyor

Tasarım aşamasının üretim aşamasından çok daha uzun sürdüğünü ifade eden Ali Sarı, sözlerine şunları da ekledi: “Tarım aracımız her türlü zorlu arazide başarılı bir şekilde çalışabiliyor. Normal arazilerin yanı sıra yüksek eğimli arazilerde de başarılı bir şekilde işlev gösteriyor. Aracımız fındık toplamanın yanında tırpan yapabiliyor ve arazideki otları uzaklaştırıyor. Aracın diğer önemli özellikleri de ilaçlama yapabilmesi, çapalama ve gübreleme yapabilmesi. Hangi işi yapmak istediğinize bağlı olarak araca uygun aparatı takarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca ‘Tarla Faresi’ günlük hayatta da kullanılabiliyor.”

Yerli Yatırımcılardan Destek Bekliyor

Aracın üretimini yaygınlaştırmak istediğini aktaran Sarı, yerli üreticilerden destek beklediğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “İşi beraber yürütebileceğim ortak yerli bir yatırımcı arıyorum. Aracın çiftçiye sağladığı katkının yanı sıra ülkemize de ekonomik anlamda bir katma değeri olacağını düşünüyorum. Aracımızı tasarım aşamasındayken projeyi çok yakından takip eden yurt dışı firmaları da oldu. Katar, İngiltere gibi ülkeler bize teklif mektupları gönderdi.” Bazı yurt dışı şirketlerinin projeyi tam olarak alma teklifiyle veya farklı tekliflerle geldiğini ifade eden Sarı, projenin yurt dışında değil yurt içinde kalarak ülkeye katkı sağlaması istediğini aktardı.

Gün geçtikçe ülkemizde artan girişimcilik fikirleri dikkat çekerken devletin sunduğu hibe teşviklerle bu fikirlere bir hayat bulma şansı veriliyor. Bu girişimcilik planlarının hayat bulabilmesi için iş fikirleri etkili bir şekilde projeye dökülmeli ve sunulmalıdır. Yıllardır danışmanlık hizmeti sunan Kobi-Line uzmanları iş fikirleriniz için sizleri bekliyor.

Kobi-Line Haber Merkezi

01.09.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 14892 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ