0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Dijital Dünyada Girişimci Olmak!

Dijital girişimcilik, teknolojik yeniliklerin girişimciliğe yansıması olarak tanımlanabilir. Günümüzde yasanan dijitalleşme furyası, işletmelerin girişimcilik anlayışlarını da değişmiştir. Bu teknolojik değişim bir yandan bireylerin yaşam tarzlarını etkilerken; sosyal medya, mobil internet, bulut teknolojileri gibi yenilikçi yaklaşımlar da işletmelerin iş yapma biçimlerini değiştirmiştir.


Dijital Girişimci Nedir?

Dijital girişimcilik, teknolojik yeniliklerin girişimciliğe yansıması olarak tanımlanabilir. Günümüzde yaşanan dijitalleşme furyası, işletmelerin girişimcilik anlayışlarını da değişmiştir. Bu teknolojik değişim bir yandan bireylerin yaşam tarzlarını etkilerken; sosyal medya, mobil internet, bulut teknolojileri gibi yenilikçi yaklaşımlar da işletmelerin iş yapma biçimlerini değiştirmiştir.

Yeni bir kavram olarak karşımıza çıkan “Dijital girişimcilik” girişimci olmayı düşünen herkes için yeni olanaklar sağlar. Çevrimiçi olarak yeni müşteriler bulmak, yeni iş fikirlerini prototip haline getirmek ve verilere dayalı iş fikirlerini geliştirmek bu olanaklar arasında yer alır. Bilinen geleneksel girişimcilik anlayışı fırsatları tanıma ve ele geçirmeyi, bu fırsatları pazarlanabilir mal veya hizmetlere dönüştürmeyi, değer katmayı, risk almayı ve mükâfatı farkına varmayı içermektedir. Dijital girişimcilik ise geleneksel girişimciliğin özelliklerini, dijital ve otomasyon ile bütünleştirerek, risk, yaratıcılık ya da sürdürülebilirliğe karşı daha iyi bir duyarlılık ile bağlantılıdır.

KOBİ’lerde Dijitalleşme

Artık KOBİ’lerin de geleneksel girişimcilik fikirlerinden uzaklaşıp, yeni ve hızla gelişen teknoloji imkânlarından yararlanarak ürünlerini, hizmetlerini, süreçlerini, stratejilerini, organizasyon yapılarını, insan kaynaklarını ve iş modellerini yeniden düşünmeleri gerekmektedir. Diğer bir ifade ile işletmeler, dijital çağa ayak uydurabilmek ve sürdürebilirliğini sağlayabilmek için dijital teknolojiyi işlerinin merkezine yerleştirmelidir.

Üretimden pazarlamaya tüm iş süreçleri uzaktan takip edilebilir hale geldi. İşletmeler, dijital çözümler sayesinde personeliyle istediği konumdan kesintisiz, verimli ve güvenli şekilde çalışabiliyor. Güvenlik, tasarruf, verimlilik artışı sağlayan çözümlerle korona virüs sürecinde önlem alan işletmeler pazarlamada da dijital platformları kullanarak yeni fırsatları değerlendirebiliyor. Yaşanan tüm gelişmeler ve değişen rekabet koşulları, yenilenmeyi ve dönüşümü zorunlu kılarken; günümüzde KOBİ’ler için en önemli önceliklerinin başında dijitalleşen gelecekte varlıklarını sürdürmek anlamına geliyor.

Devletin hibe ve teşvik programları, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için gerekli cesareti onlara kazandırıyor. Hangi desteği nereden ve nasıl alacağını bilmek çok önemlidir. Teknolojik iş fikirlerinizi hayata geçirmeden önce iş planınızın iyi hazırlanmış olması gerekli. Dijital dönüşüm, e-dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat gibi tüm bilgilerin detayları için Kobi-Line uzman ekibiyle görüşebilir, başvurularınız için gerekli prosedür ve dosyaları hazırlatabilirsiniz. Siz yeter ki cesur olun. Hibe ve teşvikler ile kolay buluşmanız için yazılması gereken projenizi, “Lider Proje Uzmanı” Kobi-Line hazırlasın.

Kobi-Line Haber Merkezi

19.10.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 11529 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ