0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Arıcılık Yapanlara Hibe

Ülkemizde yoğun talep görmeye başlayan arıcılık, arı ürünleri ve bal üretimi son yılların en karlı yatırımlarından biri haline geldi. Arıcılık, kırsal hayata tekrar dönmek isteyenler için önemli fırsatları içinde barındırıyor.


Kimler Nasıl Faydalanabilir?

Ülkemizde yoğun talep görmeye başlayan arıcılık, arı ürünleri ve bal üretimi son yılların en karlı yatırımlarından biri haline geldi. Arıcılık, kırsal hayata tekrar dönmek isteyenler için önemli fırsatları içinde barındırıyor.

Arıcılık yapanlara devlet hibe ve teşviklerle büyük destek oluyor. Özellikle kendi işini kurmak isteyenler için kaçınılmaz bir fırsat olan arıcılık ve bal ürünleri üretimi tüm detayları ile değerlendirilebilecek bir iş fikridir. İstihdam da sağlayan bu sektöre ilgi ve talep çok arttı.

Devletin sağladığı hibe, teşvik ve destekler pek çok girişimci ve yatırımcının yakinen araştırmış olduğu konular arasında yer almaktadır. Özellikle son dönemlerde ipekböcekçiliği, hayvancılık ve arıcılığa verilen destekler ile birlikte pek çok kişinin bu hibe ve desteklerden faydalanmak için çeşitli başvurularda bulunduğunu ve sürekli araştırmalar yaptığını görüyoruz. Özellikle de kendi işini kurmak isteyen ve harika kazanç elde etmek isteyenlerin arıcılık sektörü üzerine eğilim gösterdiğini, proje ve prosedürler için bizleri arayıp bilgi aldığını görüyoruz.

Arıcılık için verilen hibe ve teşvikler, arıcılık sektöründe faaliyet göstermek isteyen kişilere yönelik olarak devlet tarafından sağlanan bir destektir. Her alanda olduğu gibi devlet, girişimcilik projesi hazırlayan ve hedefleyen vatandaşlara yönelik olarak destekte bulunmakta ve çeşitli teşvikler sunmaktadır. Son dönemde “Arıcılık” faaliyetini gerçekleştirmek isteyenlerde hibe ve desteklere dâhil edilmiştir. 

Peki Ben Nasıl Alırım?

Sizler de Arıcılık Hibe ve Desteği almak istiyorsanız öncelikle ilk olarak müracaat işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Başvurular için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen şartların sağlanması gerekmektedir. Başvuru şartlarını sağlamayan kişilere maalesef destek verilmemektedir. Destekler için aranan ilk şart ise kovan sayılarıdır. Hibe desteği için minimum 30, maksimum 1000 tane arı kovanına sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca bu hususların yanı sıra da Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) de üye olmanız gerekmektedir.

Belirlenen şartlara haiz iseniz uygun bir proje hazırlayarak gerekli tüm prosedürleri dört dörtlük hazırlayıp sunmanız gerekir. Kabul edilebilir bir proje çok önemlidir. Dosyanızı itina ile hazırlayıp sunmanız projenizin öne geçmesini ve kabul edilme oranını yükseltecektir. Unutmayın ki projelerin %50’si uygun proje olmadığından ret almaktadır.

Birçok devlet hibe ve desteklerinin belirli şartların yanı sıra belirli amaç ve tedarikleri karşıladığını da biliyoruz. Arıcılık hibesi için de verilen destek belirli tedarik zincirlerini ve amaçlarını kapsamaktadır. Bunlar; boş kovan alımı, bal süzme makinesi, kek hazırlama makinesi, iki yüz üzeri gezici olarak arıcılık yapanlar için yenilenebilir enerji alımı ve baraka alımı hibe kapsamında yer almaktadır. Ayrıca sabit bir yerde üretim yapanlar içinde belirli destek olanakları bulunmaktadır. Bunlar; baraka alımı veya baraka tadilat giderleridir. Ayrıca çiftleştirme kovan kutusu, ruhsatlı olmak şartı ile ilaç alımı, şeker, petek, kek gibi giderler de buna dâhildir. Bununla sınırlı kalmayıp gezici arıcılık yapanlar için nakliye ücretleri de hibe desteği kapsamında yer almaktadır.

Hibe Üst Limiti 30 Bin TL

Arıcılık yapmak isteyenlere yönelik olarak devlet tarafından 30 Bin TL’ye kadar verilen desteğin yalnızca arı alımı için olmadığını aynı zamanda arıcılıkta kullanılan bazı malzemeleri kapsadığını da belirtelim. Bu hibe desteğini hem arı alımında hem de arı ürünlerinde kullanabilirsiniz.

Bu malzemelerden ön plana çıkanlar şunlardır;

•    Kovan
•    Kovan Parçaları
•    Arıcılık İlaçları
•    Bal Dinlenme Tankları
•    Arı Yemlikleri
•    Arı Yemleri
•    Arıcılık Kıyafeti
•    Plastik Arıcılık Ürünleri
•    Bal Eritme Kazanları
•    Arıcılık Körükleri

Arıcılık için verilen hibe ve teşviklerden nasıl faydalanabileceğinize dair detaylı bir ön analiz, fizibilite çalışması ile birlikte gelir ve gider durumu, proje ve nakit akış projeksiyonları gibi birçok konuda Kobi-Line uzmanlarıyla görüşebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. Hazırlanması gereken uygun projenizi her biri alanında tecrübeli uzman kadromuza hazırlatabilirsiniz. Bürokrasi ve memur engelinin önüne geçerek iş fikrinizi profesyonelce başarıya ulaştırabilirsiniz. Unutmayın, danışan dağı aşmış, danışmayan düz ovada yolunu şaşmış.

Kobi-Line Haber Merkezi

29.12.2020


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 16253 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ