0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Ziraat Bankası Çiftçiyi Destekliyor!

Ziraat Bankası tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerimize kredi ve desteklerini 2017 yılında da sürdürüyor. Koyun, keçi, inek, sığır, düve gibi hayvan yetiştiriciliğinden buğday, arpa, zeytin, fındık, çay üreticilerine, traktör alımından tarımsal ekipmana kadar birçok yönden çiftçiyi en düşük faizli kredileriyle destekliyor.


Desteklerden Faydalanmak İçin Ne Yapmalı?

Ziraat Bankası tarım ve hayvancılık sektöründe çiftçilerimize kredi ve desteklerini 2017 yılında da sürdürüyor. Koyun, keçi, inek, sığır, düve gibi hayvan yetiştiriciliğinden buğday, arpa, zeytin, fındık, çay üreticilerine, traktör alımından tarımsal ekipmana kadar birçok yönden çiftçiyi en düşük faizli kredileriyle destekliyor.

Devlet destekli olarak Ziraat Bankası çiftçilere ve üreticilere tarımsal alanlarda kredi ve destekler vermeye devam ediyor. Küçükbaş hayvancılıktan seracılığa, bitkisel üretimden ipek böceği yetiştiriciliğine, koyun, keçi, dana, sığır, arıcılık gibi her türlü hayvancılık sektörüne destek sağlıyor. Bunun yanı sıra tarımsal ekipman alanında sıfır ve ikinci el traktör alımlarına, tarlaların işlenmesi için gerekli olan pulluk, kazayağı, gübre ve ilaçlama makineleri, mibzer, römork gibi araçların alımında, seraların modernizasyonu ve modern basınçlı damlama sulama alanlarına kadar destek veriliyor. İşte Ziraat bankasının 2017 yılında çiftçilere sunduğu kredi ve destekler.

İşletme Satın Alma; Eğer arazi satın almak veya tavuk çiftliği gibi bir işletme kurmak istiyorsanız yani kendi işinizin sahibi olmak istiyorsanız Ziraat Bankası İşletme Edindirme Kredisi veriyor. Sera, meyve bahçesi, ahır, ağıl, bahçe, bağ kümes gibi birçok alanın satın alınmasında kullanılabiliyor.

Tarla Satın Alma; Eğer tarımsal faaliyetiniz için araziniz yoksa veya çiftliğinize yeni araziler eklemek isterseniz, Ziraat Bankası tarla alım konusunda da çiftçiyi destekliyor, kredi veriyor. Amaç tarımsal alanların genişletilmesi ve verimli bir hale getirilmesidir. Bu kredi ile hisseli, bitişik parsel veya bu kapsam dışında olan araziler de alınabiliyor.

Hasat veya Pazarlama; Hasat döneminde çiftçinin işleri iyi gitmediğinde, umduğunu bulamadığın da veya hasat ettiği ürününü paketleme, pazarlama veya satış aşamasında ki nakit ihtiyaçlarını da Ziraat Bankası çözüm buluyor bu konuda çiftçiye tam destek.

Tarımsal Üretime Tam Destek; Tarlaların veya bahçelerin ekilmesi, sulanması, gübrelenmesi ve bu esnada ortaya çıkabilecek olan nakit ihtiyaçlarına yönelik olarak Ziraat Bankası tarım destek kredisi veriyor. Başak kart hesabınıza eksi bakiye belirleniyor ve bu şekilde kredilendiriliyor.

Uzun ve Esnaf Taksitli Kredi; Eğer uzun vadede ödeyebileceğiniz bir desteğe ihtiyacınız varsa, hasat zamanına veya sezona bağlı olmadan kredi ödeme şeklinizi siz belirlemek istiyorsanız, bu destek tam size göre. Çiftçiler bu krediyi aldıklarında buğday ekim zamanında veya koyunların kuzulama döneminde ödeyebiliyorlar. Vadeler, ödeme tarihleri sizin isteğinize göre şekillenebiliyor.

Taşıma Aracı Temini; Lojistik desteğiniz mi eksik? Ürettiğiniz ürünlerin taşıma ve nakliye ücretleri pahalı mı? Nakliye için bir araç mı satın almak istiyorsunuz? O zaman Ziraat finansman sağlasın, yeni bir araç alın. Bu kredi sadece araç alımları için verilmekte olup, nakliye hizmetine karşılık ödenmemektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi Teminatlı Kredi; Geçen yıl ürününüzü ofise (TMO)  verdiniz ve ofisten size Makbuz senedi verilmesine rağmen henüz paranızı almadınızsa makbuzunuz ile birlikte Ziraat Bankası’na başvurun, teminatlı finansmandan yararlanın. Bunun dışında başka bir ipotek veya tapuya gerek olmadan başvurunuzu yapabilirsiniz.

Lisanslı Depo İşletmelerine ELÜS Kredisi; Ziraat Bankası lisanslı depo işletmesi olan ve ELÜS adı verilen Lisanslı Ürün senedi verilmiş işletmelerin bu senetlerini teminat olarak kabul ediyor.

Bu teminat sayesinde senedinizin %70’i oranında kredi çekebilirsiniz. Eğer elinizde 300 bin liralık bir senet var ise Ziraat Bankası’ndan 210 bin lira kredi çekebilirsiniz. Ziraat Bankası 2017 yılında çiftçilere verilen Tarım ve Hayvancılık Kredileri bununla birlikte lisanslı depoculuk alanında tarımsal havza bazlı üretim şekline göre üretilmiş olan ürünlerin depolanmasıyla ilgili olarak nakitte ihtiyacı olan çiftçilere ayrı bir kredi verilmektedir. Bu kredi yönetmeliğe göre yeni kurulacak tesislere, daha önceden kurulmuş olan tesisler için ihtiyaç duyulan malzemelerin tedarik edilmesine finansman sağlar. (Silo, Raf Sistemleri, Elevatör, Vinç, Havalandırma Üniteleri veya forklift alınabilir.

Sözleşmeli Üretime Destek; Eğer sözleşmeli üretim yönetmeliği kapsamında bir desteğe ihtiyacınız var ise, ve şartlarınız yönetmelik maddelerine uyum sağlıyor ise, bu harcamalar için de Ziraat Bankası’ndan destek alabilirsiniz. Eğer bu üretim sonucunda firmalardan bir alacağınız bulunuyorsa, bu alacağınızı teminata konu edebilirsiniz.

Genç Çiftçi Kredisi; 2016 yılında başlayan ve 2017 yılında da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen 30 bin liralık hibe veya 30 bin karşılığında hayvan hibesini almaya hak kazanan çiftçilerin, tarımsal faaliyetlerinde ek krediye ihtiyaç duyduklarında Ziraat bankası kredi veriyor. Ancak bu paket ile traktör alımı, arazi satın alma, sera inşaatı gibi faaliyetler için kullanılamıyor.

İyi Tarım Uygulamalarına Finans; Son yıllarda popüler olan ve devlet tarafından destek de verilen bu tarım sektöründe, yönetmelik kapsamında faaliyet göstermek gerekiyor. Burada asıl amaç insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen üretimi desteklemektir.

Organik Tarıma Ziraat Kredisi; Eğer organik tarımla ilgileniyorsanız, seranız da, tarlanız da, bahçeniz de doğal ürünler yetiştiriyor ve bu ürünlerin yetiştirilme sürecinde acil nakit paraya ihtiyaç duyuyor iseniz, Ziraat Bankası sizlere de destek veriyor. Bu destekten faydalanabilmeniz için faaliyetinizin kanun ve yönetmelikte aranan şartlara uygun olması gerekiyor.

TKDK IPARD Projeleri; Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD ve IPARD2 projelerine başvuran ve onay alan yatırımcılar için hazırlamış olduğu bir pakettir. Çiftçilerimiz hibe almış bile olsalar, yeniden Ziraat Bankası’na başvurarak kredi başvurusunda bulunabilirler. Farklı alan ve sektörlere verilen bu desteklere ek olarak Ziraat Bankası; daha önce Bankaya veya Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla kullandıkları kredileri yapılandırmaktadır. Borç kapatma veya yeniden yapılandırma adı verilen bu paketlerde, ödenmemiş borçlar hesaplanmakta ve 5 yıl vadeli yeni ödeme planı hazırlanmaktadır. Bu imkân sadece Bakanlar Kurulu kararı ile sağlanabilmekte olup, şuan başvuru yapacak olan çiftçilerimiz için yapılandırma dönemidir.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredileri; İnek, koyun, besi sığırı, damızlık hayvan, tavuk çiftlikleri, yumurta üretimi, arıcılık, ipekböceği yetiştiriciliği gibi, büyük ya da küçükbaş her türlü hayvancılık sektöründe destekler devam etmektedir. Yıllık olarak ortalama %5 oranında faiz alınmaktadır. Büyükbaş veya küçükbaş hayvan yetiştiricileri, almak istedikleri hayvan sayısı veya yatırımın nevine göre destek alabilirler. Yalnızca canlı hayvan alımında değil, ahır yapımı, ilaçlama, sigorta giderleri, yem alımı, süt soğutma tankı gibi tesislerin her türlü gereksinim ve giderleri için de bu krediye başvurulabilmektedir.

Başvuru şartlarının neler olduğunu ve gerekli evrakları öğrenmek için Kobi-Line uzmanlarıyla görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
10.07.2017


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 5905 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ