0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Tarım Alanları Devlet Teşvikleri İle Yeniden Canlanıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda bulunan tarım arazilerinin yeniden ekonomiye kazandırılması için duğmeye bastı. Tarım faaliyetlerinin son dönemlerde öneminin daha da artması bu alanda neler yapılabilir sorularını da beraberinde getirmişti. Devlet kurumları da yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde terkedilmiş atıl durumda bulunan arazilerde yatırım yapana proje bütçesinin %75’ine kadar hibe verileceğini duyurdu.


Terkedilmiş Tarım Arazisinde Tesis Kurana %75 Hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda bulunan tarım arazilerinin yeniden ekonomiye kazandırılması için düğmeye bastı. Tarım faaliyetlerinin son dönemlerde öneminin daha da artması bu alanda neler yapılabilir sorularını da beraberinde getirmişti. Devlet kurumları da yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde terkedilmiş atıl durumda bulunan arazilerde yatırım yapana proje bütçesinin %75’ine kadar hibe verileceğini duyurdu.

Resmi Gazete ’de yayınlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile çiftçiler rahat bir nefes alacak. Açıklanan karar ile birçok yatırım konularında yatırımcılara hibe desteği verilecek. Hibe ödemelerinden gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecek olup, kamu kurum ve kuruluşları ile ortakları bu programdan yararlanamayacak.

Desteklenecek Yatırım Konuları

Katma Değeri Yüksek Ürünler
Uygun Çeşitlerle Hububat, Baklagil ve Yağlı Tohumlu Bitkiler
Kurutma ve İşleme Tesisleri

2022 Yılı Yatırım Programı kapsamında bu alanda yapılacak olan yatırımlar için ayrılan toplam bütçe ise yaklaşık 170 Milyon TL olarak belirlendi. Proje bütçesinin azami %75’ine kadarı geri ödemesiz olarak yatırımcılar devletten alabilecekler.

Atıl Topraklar Ekonomiye Kazandırılıyor

Bu destek programının asıl amacı tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi, ekim programında olmayan veya nadasa bırakılan bölgeler ile işlemeli tarıma uygun olmayan alanlara öncelik verilerek tarımsal faaliyetlere canlılık kazandırmak, gıda da dışa bağımlılığı azaltmak, yükselen gıda fiyatlarının düşürülmesini hedeflemektedir. Ayrıca dünyada yaşanan iklim değişikliği dikkate alınarak tarım ürünleri yetiştirmek, hasat sonrası kayıpları azaltmak, doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi ve benzeri teknik uygulamalar ile birim alandan daha fazla ürün elde etmek ve verimliliği artırmak amaçlanmaktadır.

Yaşadığımız toprakların kıymetini bilerek, çiftçilerimizin emeklerini göz önünde bulundurarak ve yerli üretimi teşvik ederek ülkemiz topraklarını en iyi şekilde kullanmalıyız. Gıda sorunu yaşamamak adına atılan bu adımlar geleceğimiz açısından çok şey vaat ediyor. Tarım ülkesi olarak çiftçilerimiz de bu desteklerden faydalanarak emeklerinin karşılığını almaları gerekiyor. Yatırım yapmadan önce yapılacak bir fizibilite çalışması ile bu hibelerden nasıl alabileceklerini, süreci nasıl yönetmeleri gerektiğini iyi bilmeliler. Bu anlamda Kobi-Line olarak bizlerde çiftçilerimizin haklarını araştırıyor, bilinçli bir üretim süreci geçirmeleri konusunda onların her zaman yanında olduğumuzu söylüyoruz.

Sizde tarımsal alanda faaliyet yürütmek istiyorsanız veya tarımsal faaliyetlerinizi geliştirmek istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçerek haklarınızı, alabileceğiniz devlet teşviklerini işin uzmanı danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Kobi-Line Haber Merkezi
06.04.2022


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 1685 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ