0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

İşletmene Uygun Devlet Desteklerini Kaçırma!

Devlet genellikle işverenlere personel giderlerini azaltmak ve istihdamı teşvik etmek amacıyla çeşitli destekler sunmaktadır. SGK teşvikleri ve maaş destekleri bu kapsam içerisinde en çok talep edilen devlet destekleri arasında yer almaktadır.


Sen İşine Odaklan! Hibe ve Teşvikleri Kobi-Line Halletsin!

Personel Teşvikleri


Devlet genellikle işverenlere personel giderlerini azaltmak ve istihdamı teşvik etmek amacıyla çeşitli destekler sunmaktadır. SGK teşvikleri ve maaş destekleri bu kapsam içerisinde en çok talep edilen devlet destekleri arasında yer almaktadır.

Sektör ayrımı yapılmadan tüm işverenlere bu hak tanınmaktadır.  KOSGEB sanayide nitelikli eleman desteği kapsamında işverenlere yanında çalıştırdıkları teknik veya meslek lisesi mezunu, üniversite mezunu personeller için %60 oranında maaş desteği sağlamaktadır. Destek üst limiti ise firma başına maksimum 150 bin TL’dir. Kadın istihdamının artırılmasını yönelik son dönemlerde çalışmalar yapılmakta olup WOMEN-UP, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) gibi projeler de yoğun talep görmektedir.

Bu tür desteklerden yararlanmak isteyen firmalar öncelikle ilgili kuruma veri taban kaydı yaptırmalı sonrasında talep edilen bilgi ve belgeyi sisteme kaydettikten sonra personelin SGK başlangıcını yapmalıdır. Alınacak olan personelin yeni mezun, genç, kadın, engelli olması durumunda daha fazla avantajdan yararlanılabilir.

Sübvansiyonel Krediler

Sübvansiyonel krediler, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) için finansman sağlamak amacıyla devlet veya diğer kurumlar tarafından düşük faizli veya faizsiz olarak sunulan kredi türleridir. Bu krediler genellikle KOBİ'lerin büyümelerini desteklemek, yeni iş fırsatları yaratmak ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için sağlanır.

İşletme kredisi ve yatırım kredisi olmak üzere kullanım amacına göre krediler değişkenlik göstermektedir. İşletme kredisi, işletmelerin nakit akışlarını düzenlemelerine, büyümelerini finanse etmelerine veya işletme faaliyetlerini sürdürebilmelerine yardımcı olmak için finansal kuruluşlardan aldıkları kredilerdir. Bu krediler genellikle işletmenin ihtiyaçlarına ve kredi veren kurumun koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

İşletme kredileri genellikle işletmenin kredi geçmişi, gelir durumu, varlık durumu ve gelecekteki nakit akışı potansiyeli gibi faktörlere dayanarak değerlendirilir. İşletme kredileri, işletme genelinde kullanılabilir, faturalandırma olmayacağı için işletmeler ihtiyaçlarına göre harcama yapabilir. Esnaf kredisi, Nefes kredisi, Mikro İşletme Kredisi, KGF Kredisi gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Yatırım kredileri ise firmaların tesis kurulumu, makine ekipman alımları gibi sabit yatırımların finansmanında kullanılabilecek kredilerdir.

Kredi limitleri değişkenlik göstermektedir. Her iki kredi türünde de ödeme planı banka kredilerine göre daha esnek olup düşük faizli veya faizsiz  verilmektedir. Ancak bu tür krediler belirli zamanlarda başvuruya açılmakta olup yoğun bir talep oluşmaktadır. Bu yüzden başvuru yapmak isteyen işletmelerin önceden alt yapısının hazır olması büyük önem arz etmektedir.

AR-GE İnovasyon Destekleri

Bu destek araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve yenilikçilik potansiyelinin artırılması için çeşitli kurumlar ve programlar aracılığıyla verilmektedir. Ar-Ge İnovasyon destekleri geri ödemeli veya geri ödemesiz olarak verilebilir.

Yenilikçi ürün ve hizmet geliştirme projeleri, Teknolojik yenilikler ve buluşlar, Ar-Ge alt yapısı ve laboratuvarların kurulması ve geliştirilmesi, Akademik ve endüstriyel işbirliklerin teşvik edilmesi gibi unsurlara yönelik destekler verilmektedir.

TÜBİTAK, KOSGEB gibi kurumlar üzerinden verilen bu destek için işletmenizi açmadan önce girişimci olarak veya mevcut işletmeniz üzerinden başvuru yapılabilir. Tekno Girişim projeleri bu alanda ilk adımı atmak isteyenlere yönelik 900.000 TL destek imkânı verirken, işletmelere yönelik başvurularda ise  %70’lere kadar geri ödemesiz destekler verilebilmektedir.

Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri, Nitelikli Personel Giderleri, Test, Analiz ve Belgelendirme Giderleri gibi harcamalar destek kapsamında talep edilebilir. Proje kapsamında verildiği için desteğe başvuru yapmak isteyenlerin çağrı ilanı takvimini iyi takip etmeleri ve belirlenen süreler içerisinde projelerini sunmaları gerekmektedir.

Makina Desteği

İmalat sanayi sektöründe faaliyet yürüten firmaların en çok kullandığı desteklerin başında gelmektedir. KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere destek veren birçok kurum bulunmaktadır. Proje kapsamında verilen bu destekler için doğru kuruma eksiksiz proje ile başvuru yapılmaktadır. Firmalar makina harcamalarının %70 oranını devletten hibe kapsamında almaktadır.

İhracat Destekleri

(E-İhracat, elektronik ihracat, mikro ihracat dahil) Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere KOSGEB ve Eximbank tarafından ihracata hazırlık, ihracatın geliştirilmesi, uluslararası markalaşma, pazarlarda kalıcı hale gelme için verilen karşılıksız hibe şeklinde verilen devlet destekleridir. Firmaların bu desteklerden yararlanabilmeleri için sektörüne uygun İhracatçılar Birliğine üye olmaları ve DYS kayıtlarını aktif hale getirmeleri şarttır. Pazar araştırması, reklam-tanıtım, birim kira gibi birçok kalemde %60 ile %70 oranında destek verilmektedir.

Girişimci Destekleri

Girişimcilerin iş fikrini hayata geçirmeleri amacı ile devletin çeşitli kurumları tarafından hibe ve sübvansiyonel kredi programları sunulmaktadır. Hizmet sektörü 65 bin TL ye kadar imalat ve yazılım sektörü ise 375 bin TL ye kadar hibe alma hakkına sahiptir. Devletin desteklediği bir sektörde işletme açılışı sağlayanlar bu desteklerden yararlanabilir. Proje kapsamında verilen bu destekler için sektöre özel bir iş planı oluşturmak ve girişimcilik eğitimini alarak işletme açmak gerekmektedir. Aynı zamanda TÜBİTAK kapsamında da verilen girişimcilik destekleri bulunmaktadır.

Kobi-Line Hibe ve Teşvik Uzmanlığı

Kobi-Line, bugüne kadar on binlerce işletmeye ve binlerce girişimciye devletin vermiş olduğu hibe ve teşvikleri almalarını sağlamıştır. Alanında tecrübeli ve sertifikalı KOBİ danışmanları vasıtası ile binlerce projeye imza atmış ve ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına fayda sağlamıştır. Siz de işinizi geliştirmek ve büyütmek, ihracata başlamak, Ar-Ge ve inovasyon yapmak ve en önemlisi devletin ve Avrupa Birliğinin sağlamış olduğu hibe ve teşviklerden faydalanmak için hemen şimdi hiç vakit kaybetmeden bir uzmanımızla görüşün.

Kobi-Line Haber Merkezi
15.04.2024

Kayıt Formu

“Güvenlik amaçlı IP adresiniz kaydedilecektir. Yanlış bilgi ve beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır”.
IP Adresiniz: 3.136.26.20

Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 522 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ