0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Girişimcilerin En Çok Yaptığı Hatalar Nelerdir?

Ülkemizde imalat, ticaret, ihracat veya inovasyona yönelik birçok yatırım genç girişimciler tarafından arastırılarak, artıları eksileri değerlendirilerek hayata geçirilmektedir. Ancak hepimiz biliyoruz ki hayata geçirmek işin sadece ilk boyutu. Bundan sonrası ise sürdürülebilir bir girişime imza atmak.


Girişimci Adaylarının Mutlaka Bilmesi Gerekenler!

Ülkemizde imalat, ticaret, ihracat veya inovasyona yönelik birçok yatırım genç girişimciler tarafından araştırılarak, artıları eksileri değerlendirilerek hayata geçirilmektedir. Ancak hepimiz biliyoruz ki hayata geçirmek işin sadece ilk boyutu. Bundan sonrası ise sürdürülebilir bir girişime imza atmak.

Ülkemizdeki girişimlerin maalesef birçoğu bir yılını bile tamamlayamadan kapanmak zorunda kalmaktadır. Oysaki herkes emek verilen, zaman harcanan ve sermaye konulan bir iş fikrinin uzun vadeli olmasını ister. Bunun içinde girişimci adaylarının işletmelerini açmadan önce nelere dikkat etmeleri, hangi durumları bilmeleri gerektiği önemlidir.

Girişimcilerin En Çok Yaptığı Hatalar:

İş Fikrinin Uygulanabilirliğini Doğru Analiz Etmemek

İş fikrimizi bulduğumuzda her şey mükemmel görünür gözümüze. Bulduğumuz fikrin herkes tarafından kabul göreceğine, piyasada talep oluşturacağına inanırız. Ancak bazı durumlarda her şey beklediğimiz gibi gitmeyebilir. En ince ayrıntıyı bile atlamadan teorik ile uygulama arasındaki bağı doğru bir şekilde kurmak gerekir. Bulduğumuz ürün veya hizmet var olan bir pazarda mı yeni bir Pazar mı oluşturulacak? Aylık ve yıllık getirisi maliyetlerimizi karşılayacak şekilde mi? Teknik bilgi ve donanıma sahip miyiz? Bu soruların mutlaka detaylı bir şekilde araştırılması gereklidir.

Pazar Araştırması Yapmamak

Girişim yapacağımızı pazarı iyi tanımalıyız. Müşterilerimizin kimle olacağını belirledikten sonra müşteri gruplarımızın tüketim alışkanlığı nasıl, hangi gelir grubuna sahip kişiler, hangi yaş aralığındaki kişilere hitap edilecek? Bu araştırmaları yapmadan pazara giriş yapmak kafa karışıklığına neden olacak ve strateji belirlemede bizi yanlış yönlendirecektir.

Reklam Tanıtım Faaliyetlerine Özen Göstermemek

Doğru bir bütçe ile firma bilinirliğini artırmak gerekir. Kısıtlı imkânlar ile pazara giriş yapan girişimciler ilk etapta reklam ve tanıtıma bütçe ayırmak istemiyorlar. Zaman içerisinde yaparız yanılgısı bilinirlik oluşturmada hataya neden olmaktadır. Web sitesi tasarımının yapılması, sosyal medya mecralarında hesap oluşturulması, Google Adwords reklamlarının verilmesi kısa sürede müşteri oluşturmanın yolunu açacaktır.

Deneyim Sahibi Olmadığınız Alanlara Giriş Yapmak

Yapacağımız iş ile ilgili mutlaka tecrübemizin olması gerekir. Alacağınız bir eğitim, daha önce çalıştığınız bir iş alanı, eğitimini aldığınız bir bölüm mutlaka olmalı. Süreç içinde karşımıza çıkacak sorunları bu sayede önceden öngörüde bulunabilir ya da sorunlara kısa sürede çözüm üretebiliriz.

Rakipleri Tanımadan İşe Koyulmak

Günümüzde her sektörde rakip vardır. Önemli olan ise rakiplerinizden farkınızın olmasıdır. İş fikrinize katacağınız farklı bir bakış açısı, farklı bir değer önerisi müşterilerin de sizi tercih etmesine neden olacaktır. Rakip analizi mutlaka yapılmalıdır.

Devlet Teşviklerini Takip Etmemek

Devlet destekleri hem işletme açma sürecinde hem de işletme açtıktan sonra verilen programlardır. Bu teşviklerden yararlanarak sermayenizi daha doğru kontrol edebilirsiniz. Finansal sürdürülebilirliği sağlayarak kısa sürede büyüme şansına sahip olmanız mümkün.

Girişimcilik kolay, sürdürülebilir olmak zordur. Bu zorlu süreçte Kobi-Line Kobi Destek Merkezi her zaman yanınızda. Sizde kendinize uygun iş fikirlerini doğru tespit etmek ve işletmenizi açarken zorluklar ile kolay baş edebilmek için hemen bizimle iletişime geçin.

Kobi-Line Haber Merkezi
22.02.2022


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 1706 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ