0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Elinin Hamuruyla Patron Oldu!

Hobi Olarak çocuklarına daha iyi pasta yapmak için katıldığı kursu bitirdikten sonra kendi iş yerini açan Aysun Gençer, tüm ürünlerini kendisinin yaptığı pastanede, İstanbul'un her yerinden gelen müşterilerini ağırlıyor. Evli ve 2 çocuk annesi 49 yaşındaki Aysun Gençer, boş zamanlarını değerlendirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (İSMEK) yazıldı.


Hobi Olarak Başladı Hayatı Değişti

Hobi Olarak çocuklarına daha iyi pasta yapmak için katıldığı kursu bitirdikten sonra kendi iş yerini açan Aysun Gençer, tüm ürünlerini kendisinin yaptığı pastanede, İstanbul'un her yerinden gelen müşterilerini ağırlıyor. Evli ve 2 çocuk annesi 49 yaşındaki Aysun Gençer, boş zamanlarını değerlendirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (İSMEK) yazıldı. İlk olarak resim kursuna katılan Aysun Gençer'in hayatı, çocuklarına daha iyi doğum günü pastası yapmak için aldığı pastacılık eğitiminden sonra ummadığı şekilde değişti.

Eşinin de desteğiyle geçen yıl Kadıköy Acıbadem'de "Pasta Dükkânı’nı açan Gençer, hobi olarak başladığı işte, önce profesyonel pastacı, ardından da elinin hamuruyla yoğurduğu pastaları, İstanbul'un her köşesine ulaşan bir patron oldu. Aysun Gençer, kursa başlarken böyle bir iş yeri sahibi olacağının aklının ucundan bile geçmediğini ifade etti.

Kursları bitirdikten sonra KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de aldığını söyleyen Aysun Gençer, "Aslında her zaman çalışmak istiyorum ancak şartlar buna imkân vermedi. Sonra İSMEK'le tanıştım ve hayatım değişti. Aslında ilk başta sadece resim kursuna gittim. Kursa da hobi olarak başladım. Sonra çocuklarıma da daha iyi doğum günü pastaları yaparım diye pastacılık kurslarına gittim. Baktım iyi gidiyor. Sonra eşimle oturup konuştuk. Zaten o, beni bu konuda teşvik ediyordu. Bana çok destek verdi. Sonra burayı açtık. Bir senedir de başarıyla bu işi yürütüyorum." Açıklamasını yaptı.

Aysun Gençer, tüm pastaları kendisinin yaptığını söyleyerek: "Pastalarımı yaparken tamamen doğal ve zararsız ürünler kullanıyorum. Evde yaptığımın aynısını yapıyorum. Aynı malzemeleri kullanıyorum. Kendim yemeyeceğim ya da çocuklarıma yedirmeyeceğim bir malzeme asla kullanmıyorum. İnsanların buradan mutlu ayrılması bana büyük keyif veriyor. Tipik bir iş yeri değil burası. İstiyorum ki insanlar gelsin, otursun, dost olalım. Öyle de oluyor. Kimiyle arkadaş oldum. Güzel dostluklar kurduk. Avrupa yakası da dâhil İstanbul'un her yerinden müşterilerim geliyor. Benzer iş yeri açmak isteyen bazı kişiler de fikir almak için geliyor." Açıklamasını yaptı. Pastanesini bir ticarethane olarak görmediğini söyledi.

Kobi-Line Haber Merkezi
30.08.2017


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 11723 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ