0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

KOSGEB Projesi Nasıl Hazırlanır?

KOSGEB kurumunun vermiş olduğu hibe, teşvik ve kredilerden faydalanabilmenin birçok farklı yöntemi vardır. Oncelikle her kurumda olduğu gibi KOSGEB’in de veri tabanı kaydının yapılması şarttır. Mevcut işletmesi olan Kobiler destek alabilmek için her yıl beyannamelerini güncellemelidirler.


Projelerinize Ne Kadar Destek Alırsınız?

KOSGEB kurumunun vermiş olduğu hibe, teşvik ve kredilerden faydalanabilmenin birçok farklı yöntemi vardır. Öncelikle her kurumda olduğu gibi KOSGEB’in de veri tabanı kaydının yapılması şarttır. Mevcut işletmesi olan Kobiler destek alabilmek için her yıl beyannamelerini güncellemelidirler.

Proje kapsamında alınacak her türlü hibe, teşvik ve destekler için uygun bir proje hazırlayıp sunmanız istenir. Hibelerden maksimum düzeyde faydalanabilmek ve projenizin kesinlikle kabul edilmesini istiyorsanız işin uzmanı olan ehil kişi veya kuruluşlara proje yazdırmak şarttır.

Yeni bir iş kurmak için KOSGEB hibe ya da kredi desteğinden faydalanmak isteyen girişimci adaylarından da kurum tarafından KOSGEB projesi talep edilmektedir.

KOSGEB, 1990 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren, girişimci ve KOBİ’ler için destek sağlayan bir kamu kuruluşudur. Çeşitli amaçlarla çalışmalar gerçekleştiren KOSGEB, bu doğrultuda girişimcilere 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL destek sağlamaktadır. KOBİ’ler için ise, genel destek programı kapsamında 470 bin TL’ye kadar, proje kapsamında ise 5 milyon TL’ye kadar hibe vermektedir.

KOSGEB tarafından sağlanan söz konusu bu hibe, kredi veya her iki destekten de faydalanmak isteyen girişimci ya da KOBİ’lerin, öncelikle KOSGEB veri tabanı kaydı işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

KOSGEB Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından sunulan bu hibe ve kredi desteklerinden faydalanabilmek için belirli bir takım başvuru şartları mevcuttur. KOSGEB başvuru şartlarının başında KOSGEB veri tabanında kaydı bulunmak şarttır. Ayrıca KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen girişimci veya KOBİ’lerde Uygulamalı Eğitim Programı’na katılarak eğitim sonunda başarılı olmak ve Uygulamalı Girişim Programı Katılım Belgesi almaya hak kazanmış olması gibi şartlar aranmaktadır. Son olarak tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde gerçekleştiren KOBİ ya da girişimcinin iş planı veya projesini hazırlayarak kurumun onayından geçirmesi gerekmektedir. Kurum tarafından onay verilmeyen hiçbir proje için herhangi bir destek sağlanmamaktadır. Bu nedenle projelerin kabul edilebilir ve formatına göre yazılması gerekmektedir.

KOSGEB Destekleri Nelerdir?

KOSGEB destekleri,  hibe, teşvik veya kredi şeklinde verilmekte olup gerçekleştirilecek olan ya da hali hazırda mevcut olan işe göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; Girişimcilik Destek Programları, Genel Destek Programları, İş Birliği Güç Birliği Destek Programları, Endüstriyel Uygulama Destek Programları, KOBİ TEKNO-YATIRIM – KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programları, KOBİ Proje Destek Programları, Laboratuvar Destekleri, Faiz Destekleri ve Stratejik Ürün Destek Programı şeklinde sıralanmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra yerli üretim gerçekleştirilecek olan girişimciler için de desteklerini artıran KOSGEB, makine – teçhizat, yazılım giderleri, bilgi transferi, personel gideri, hizmet alımı destekleri, test – analiz, kalibrasyon ve referans numune desteği gibi çeşitli destekler de sağlamaktadır. Üstelik bahsi geçen bu KOSGEB destek türleri için, her bir işletme için yüzde 70 oranında 5 milyona kadar ve yüzde 30 oranı da geri ödemeli kredi şeklinde destek sağlamaktadır.  Satın alınan makine ve teçhizatların da yerli üretim olması durumunda ise, geri ödemesiz destek üzerine yüzde 15 ilave destek daha eklenmektedir.

KOSGEB Projesi Nasıl Hazırlanır?

Yeni bir iş kurmak için KOSGEB hibe ya da kredi desteğinden faydalanmak isteyen girişimci adaylarından, kurum tarafından KOSGEB projesi talep edilmektedir. KOSGEB projesi hazırlarken öncelikle girişimcinin, dükkânın ismini, bulanacağı muhiti belirlemesi, sektöre karar vermesi, proje hedeflerini ve üretim alanını belirlemesi, satış ve pazarlama yönetimlerini ortaya çıkarması ve hem aylık, hem de yıllık tahmini bir ciro belirlemesi gerekmektedir.

KOSGEB projesini, diğer bir adı ile iş planının ilk bölümünde işletme ile alakalı bilgilere, ikinci bölümünde girişimci, varsa ortakların bilgisine, üçüncü bölümde ise Pazar ve pazarlama bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir. Dördüncü bölümde üretim ve üretim pazarlaması, beşinci bölümde yönetim planı ve son bölümde ise finansal plan bilgileri hakkında detaylı bilgiler verilmelidir. Finansal tablolar, nakit akış tabloları, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin yazılması, kara geçiş noktasının hesaplanması, kriz yönetimi planının çıkarılması, alternatif finansal kaynakları, öz sermaye gibi konuların ve tabloların çok güzel hazırlanması gerekir. Projenizi hazırlamak ve sunmak için profesyonel yardım almak şarttır. Aksi takdirde projeniz kabul edilmeyebilir veya işgüzar bir memurun eline düşerseniz projenizi kurula bile sokmayabilir. Tüm bu engelleri aşabilmek ve işinizi şansa bırakmamak adına, nasıl mahkemeye giderken bir avukat tutuyorsanız proje konusunda ise bir Kobi Danışmanından yardım almanız, sizi rakiplerinizden sıyırarak başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Kobi-Line Haber Merkezi
24.05.2018


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 16774 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ