0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

KOBİ’lere Verilen Hibe ve Teşviklerin Sınırı Yok!

KOBİ’lerimizin yüzde sekseninin devlet desteklerinden haberi bile Yok. Gün geçmiyor ki devlet kurum ve kuruluşlarından esnafa yönelik bir hibe veya teşvik paketi açıklanmasın. Ülke ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan, yatırım yapan esnaf ve işletmelere devlet destekleri her geçen gün artarak verilmeye devam ediyor.


KOBİ’lerimizin Yüzde Sekseninin Devlet Desteklerinden Haberi Bile Yok!

Gün geçmiyor ki devlet kurum ve kuruluşlarından esnafa yönelik bir hibe veya teşvik paketi açıklanmasın. Ülke ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan, yatırım yapan esnaf ve işletmelere devlet destekleri her geçen gün artarak verilmeye devam ediyor. Şartları uyan, işini düzgün ve dürüst yapan her işletmeye devlet destek veriyor. Hibeleri almanın en kestirme yolu bu işin, işin ehli bir uzman veya yeni meslek dalı olan Kobi Danışmanı vasıtasıyla yapılmasıdır. Birçok esnaf ve işletme, yol yordam bilmediği, mevzuat ve bürokrasi karmaşasında boğulduğu için maalesef destek ve hibelerden yararlanamamaktadır.

Esnafımıza ışık tutmak ve onlara yol göstermek adına Kobi-Line olarak devlet hibe, teşvik ve desteklerini özetle ve net ifadelerle anlaşılır bir dille sizin için özetledik.

Ekonomi Bakanlığı, Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü, tüm KOBİ’lere, alacakları makineler için KDV ve Gümrük vergisinden muafiyet sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, ücretsiz arazi, Gelir ve Kurumlar vergisi muafiyeti, çalışanlar için SGK muafiyeti ve kullanacakları kredilerde Kredi Faiz Desteği sağlamaktadır. Bakanlık, Dış Ticaret Müsteşarlığı vasıtası ile de yine KOBİ’lere, Yurtdışında yapacakları tüm harcamalarına 2,9 Milyon dolara kadar destek sağlamaktadır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TEYDEB Destekleri ile aşağıda belirtilen giderlerine üst limit koymadan % 50 ile % 70 oranı arasında hibe ve teşvik sağlamaktadır.

Bu kapsamda; Personel giderleri, Ofis ve Kiralama Giderleri, Seyahat Giderleri kapsamında; uçak, tren, otobüs, gemi ile yapılan şehirlerarası ve uluslararası ekonomi sınıfı ulaşım giderleri, ekipman, alet, teçhizat, yazılım ve yayın alım giderleri, malzeme ve sarf giderleri, yurt içi ve yurt dışı danışmanlık hizmeti ve diğer hizmet alım giderleri, Ar-Ge hizmetleri giderleri verilen destek unsurları arasında yer almaktadır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Kurumu vasıtasıyla da aşağıda belirtilen destek kalemlerine hibe ve teşvik vermektedir.

Yeni iş kurarken geri ödemesiz hibe 50.000 TL, Faizsiz Kredi 100.000 TL, KOBİ’lere Kira Desteği 30.000 TL, Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği 150.000 TL, Personel Gideri Desteği 50.000 TL, Proje Danışmanlık Desteği 25.000 TL, Eğitim Desteği 10.000 TL, Sınai ve Fikri Mülkiyet Hakları Desteği 20.000 TL, Tanıtım Desteği 25.000 TL, Yurtiçi Fuar Desteği 45.000 TL, Test, Analiz, Kalibrasyon Desteği 20.000 TL, Belgelendirme Desteği 25.000 TL, Gönüllü Uzmanlık Desteği 15.000 TL ve ayrıca Lojistik Desteği 40.000 TL olarak esnaf, işletme ve KOBİ’lere hibe, destek ve teşvik sağlamaktadır.

Proje kapsamında sağlanan destekler ise, yazdıracağınız uygun projeler için yapacağınız yatırımın yüzde 50 ile yüzde 70’i arasında hibe alabilirsiniz. Projenizin kabul edilme oranı tamamen size ve yazdıracağınız projeye bağlıdır. Projelerinizi mutlaka bir uzman danışmana yazdırmanız şarttır. Projede belirtilen rakamlar absürt olmamalı, fahiş fiyat hesaplamaları yapılmamalıdır. Projenin mantıksal çerçevesi, rakip ve piyasa araştırmaları, yatırımınızın o bölgede fark yaratacak kısımları çok iyi anlatılmalıdır. Finansal tablolar, nakit akış tabloları, gelir-gider dengesi, karlılık ve acil durum eylem planları uzmanlar tarafından detaylıca yazılmalıdır.

Projelerinizi ilgili kuruma sunarken prosedürlere uygun olarak sunulmalıdır. Hazırlanacak dosyalar, ekler kurumun istediği şekilde sırasına göre düzenlenmelidir. Bu prosedürleri yerine getirmeyen veya dikkat etmeyen işletmelerin projeleri kurum çalışanı tarafından dikkate alınmadığı gibi daha kurula girmeden bile reddedilmektedir. Bu konuda detaylı bilgi almak, projelerini yazdırmak isteyenler için profesyonel çalışan Kobi danışmanlarından, Kobi destek merkezlerinden, finansal danışmanlık şirketlerinden, üniversite hocalarından yardım ve destek alınabilir.

Devlet desteklerini kaçırmamak, yapılan duyuru ve çağrıları atlamamak için önceden tedbirli davranıp sürekli takipte olmak en önemli adımdır. Kobilerin maalesef yüzde 80’ni verilen bu hibe, teşvik ve destekleri ıskalamaktadır. Hibelerden maksimum düzeyde yararlanamamakta ve hatta bürokrasi veya memur engeline takıldığında ne yapacağını bilmemektedir. Bu yüzden profesyonel hizmet almanız şarttır. Unutmayınız ki her işletmeye uygun bir destek programı mevcuttur. İşletmenizin hibe analizini, proje analizini, mali analizini, destek ve teşvik uygunluk raporunu, işletme mali yeterlilik raporunu, yatırım öncesi fizibilitesini, kredi raporunu, sübvansiyonel kredi alabilirlik testini, kurum ve kuruluş destek analizini mutlaka yaptırınız. Bunları yaptırmadan proje yazdırmayınız. Hibe ve sübvansiyonel kredilerden en üst seviyede ve hızlıca yararlanabilmeniz için bunları yapmanız şarttır.

Kobi-Line Haber Merkezi
24.05.2017 


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 7808 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ