0850 811 2 444

TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
0850 811 2 444

Yatırımcıyı Cezbeden Kök Sebzesi KEREVİZ!

Mevsimler değişiyor, kış yaklaşıyor ve kışın tükettiğimiz sebzeler manavlarda yerini almaya başladı. Yazın da tüketilebilen fakat kışın daha fazla tercih edilen kerevizi, sağlıklı beslenme uzmanları özellikle tavsiye ediyor. Kerevizin hasat döneminin başlamasıyla bu denli tavsiye edilen besinin üretimini ve pazarlarını sizin için inceledik. Araştırmalarımıza dayanarak, bu yıl hem üretici hem de tüketiciyi iyi bir sezon beklediğini söyleyebiliriz.


Yatırımcıyı Cezbeden Kök Sebzesi: KEREVİZ!

Mevsimler değişiyor, kış yaklaşıyor ve kışın tükettiğimiz sebzeler manavlarda yerini almaya başladı. Yazın da tüketilebilen fakat kışın daha fazla tercih edilen kerevizi, sağlıklı beslenme uzmanları özellikle tavsiye ediyor. Kerevizin hasat döneminin başlamasıyla bu denli tavsiye edilen besinin üretimini ve pazarlarını sizin için inceledik. Araştırmalarımıza dayanarak, bu yıl hem üretici hem de tüketiciyi iyi bir sezon beklediğini söyleyebiliriz.

Nasıl üretilir? Nerelerde Yetişir?

Kereviz için iki dönem ekim yapılıyor. İlk ekim dönemi Şubat ayında başlarken, hasat dönemi ise Haziran ayında başlıyor. Haziran ve Temmuz aylarıysa ikinci ekim dönemi başlıyor. Kerevizin işçiliğinin ise çok kolay olduğunu söyleyemeyiz. Üreticiden tüketiciye gelene kadar geçen yolculuğun zorlu geçtiği bu sebzenin gerek üretim gerekse hasat aşaması hayli zahmetli oluyor. İyi bir yanıysa; bu besin Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişebilme özelliğine sahip. Bu bölgelerin başında Ege, Akdeniz, Marmara ve Batı Karadeniz geliyor.

Neden kereviz sapı?

Kerevizin yararlarını saya saya bitiremeyiz. Stresi azaltması, kanı temizlemesi, karaciğer sarılığını gidermesi, gaz söktürmesi, sivilceleri azaltması gibi faydaları olsa da çoğu tüketici bunları bilmez. Unutkanlığa karşı faydası tartışılmaz. Aynı zamanda yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına da kereviz tüketmeleri tavsiye edilir. Kerevizin sapı turşu kurucular ve turşu sevenler için mükemmel bir sebzedir. Turşunun olmazsa olmazı kereviz sapı, özellikle turşu üreticileri tarafından müthiş bir rağbet görmektedir.

Pazarlarda müşterilerin talebi doğrultusunda birçok yerde hâlen kereviz sapsız tartılır ve satılır. Bunun nedeni ise kereviz sapının gereksiz görülmesi ve kiloya girmemesi için çöpe atılmasıdır. Yukarda belirttiğimiz özelliklerinden dolayı bir süre sonra kereviz sapına olan talepler artmaya başladı.

Maliyeti nedir?

Araştırmalara göre şu anda kereviz sapının fiyatı 5,00-6,00 TL arasında değişmektedir. 1 dekar tarladan 3-4 ton arası kereviz elde edilir, 1 dekar tarlanın fiyatıysa yaklaşık 750 TL civarındadır. Kilosu yaklaşık 1,00 TL den satılan ve araştırmalara göre üreticiler tarafından müthiş ilgi gören bu ürünün yaklaşık 3-4 bin lira civarında da geliri vardır.

750 TL maliyet karşılığında 3-4 bin lira arasında gelir getiren bu iş fikri, girişimci için yatırım yapmaya değer.

Kobi-Line Haber Merkezi
13.10.2016


Hibe Kredi Haberlerini Mail Adresinize Gönderelim!
Bu içerik 2965 defa görüntülendi.
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
TÜRKİYE’NİN KOBİ DESTEK HATTI
Anatolia Group
Veko Giz Plaza Maslak Meydan Sokak 3 TR-34396 Sarıyer-İstanbul
0850 811 2 444
İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü No: 833782
Maslak Vergi Dairesi No: 068 082 6416
Ziraat IBAN TR89 0001 0004 5665 9670 7750 06
İşbank IBAN TR27 0006 4000 0011 0520 9291 96
Akbank IBAN TR35 0004 6006 4588 8000 1326 45
     
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ